Home Divertisment Evoluţie SpaceX a lansat sâmbătă 52 de sateliți Starlink în orbită

SpaceX a lansat sâmbătă 52 de sateliți Starlink în orbită

0

SpaceX a lansat sâmbătă 52 de sateliți Starlink în orbită. Lansarea are loc la mai puțin de o săptămână după ce a trimis ultimul lot. Un mic satelit de la start-ul Capella Space și un satelit de observare Tyvak au profitat de lansare pentru a decola și ele de la Kennedy Space Center din Florida sâmbătă seara.

SpaceX a lansat sâmbătă 52 de sateliți Starlink în orbită

Lansarea a folosit un booster Falcon 9 care a văzut șapte lansări și aterizări anterioare, inclusiv trei misiuni Starlink. Falcon 9 a decolat de pe platforma de lansare la 18:56 ET (15:56 PT) și s-a întors pe Pământ aproximativ nouă minute mai târziu. Racheta a aterizat vertical pe nava de drone autonomă SpaceX „Of Course I Still Love You” în Oceanul Atlantic.

Compania de lansare a trimis până acum mai mult de 530 de sateliți Starlink în spațiu din martie. Toți sateliții au fost lansați pe rachete refolosite. Reutilizarea este un factor cheie pentru a face lansările cât mai rentabile posibil. Acesta este un factor deosebit de important deoarece SpaceX este atât furnizorul de lansare, cât și clientul serviciului Starlink.

În consecință, SpaceX a reușit să accelereze rapid programul său de lansare Starlink, cu 28 de lansări până acum. Cel puțin o lansare suplimentară este în lucru pentru luna aceasta.

Compania a declarat la începutul acestei luni că a primit „peste jumătate de milion” de rezervări în prealabil pentru serviciul de bandă largă Starlink. Starlink este disponibil în versiune beta pentru clienții din șase țări: Australia, Noua Zeelandă, SUA, Regatul Unit, Mexic și Canada.

Elon Musk, a declarat că SpaceX își propune ca rețeaua sa de internet în bandă largă pe orbită mică a Pământului să funcționeze pe aproape întregul glob de la sfârșitul anului 2021.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version