Home Divertisment Evoluţie SUA scoate Xiaomi de pe lista companiilor militare chineze

SUA scoate Xiaomi de pe lista companiilor militare chineze

0

SUA scoate Xiaomi de pe lista companiilor militare chineze. Producătorul a depus o contestație legală împotriva catalogării dăunătoare.

SUA scoate Xiaomi de pe lista companiilor militare chineze

Așa cum era de așteptat, SUA a scos Xiaomi de pe lista oficială de guvernare care interzicea americanilor să cumpere sau să dețină acțiunile companiei. Producătorul de smartphone-uri a depus rapid o plângere legală. Prin acestă plângere compania a contestat desemnarea sa ca o companie comunistă militară chineză (CCMC) în ianuarie. Xiaomi a declarat că Tribunalul Districtual SUA pentru Districtul Columbia a emis un ordin final de „eliberare” de pe listă.

„Compania reiterează că este o corporație deschisă, transparentă, tranzacționată public, administrată independent”, a declarat președintele Xiaomi, Lei Jun, în depunerea la bursa din Hong Kong.

Scoaterea Xiaomi de pe listă este o victorie răsunătoare pentru compania chineză de tehnologie. Mai ales având în vedere că este al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, conform IDC. International Data Corporation a avertizat că desemnarea CCMC va cauza „un prejudiciu ireparabil” afacerii.

Fiind una dintre ultimele politici majore din epoca Trump, lista neagră a interzis americanilor să investească în companii pe care Pentagonul le suspecta că ar fi ajutat Armata Populară de Eliberare a Chinei. Xiaomi nu este singura companie chineză care sărbătorește. Luokung Technology, un furnizor de date care a întreprins acțiuni în justiție împotriva desemnării sale CCMC, a fost, de asemenea, scos de pe listă.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version