Home Divertisment Evoluţie Google primește o amendă de 220 milioane de euro

Google primește o amendă de 220 milioane de euro

0

Google primește o amendă de 220 milioane de euro. Compania va facilita concurenților săi utilizarea instrumentelor sale publicitare.

Google primește o amendă de 220 milioane de euro

Google a fost de acord să plătească o amendă de 220 de milioane de euro. De asemenea, compania a decis să își schimbe practicile publicitare. Decizia a venit după ce autoritatea franceză în domeniul concurenței a constatat că Google a abuzat de poziția sa dominantă online. Franța a decis că Google își promovează propriile servicii de publicitate în detrimentul rivalilor. Decizia a venit în urma unei plângeri din 2019 a News Corp și a ziarului francez Le Figaro.

„Decizia de sancționare a Google este semnificativă, deoarece este prima din lume care se ocupă de procesele complexe de licitație algoritmică utilizate pentru reclame online”, a declarat Isabelle de Silva, șeful Autorității de Concurență. „Ancheta … a dezvăluit modul în care Google și-a folosit poziția dominantă pe serverele de anunțuri pentru a-și favoriza propriile servicii față de concurenții de pe ambele servere de anunțuri și platformele SSP.”

Într-o postare pe blog, Google a explicat cum a planificat să își schimbe regulile publicitare. Astfel, oferind editorilor „o flexibilitate sporită” prin îmbunătățirea interoperabilității între managerul de anunțuri și serverele de anunțuri. „De asemenea, reafirmăm că nu vom limita editorii Ad Manager de la a negocia termeni specifici sau de la a stabili prețuri direct cu alte platforme de vânzare.”

Divizia publicitară Google s-a confruntat în trecut cu controlul autorităților de reglementare franceze. În 2019, agenția a amendat Google 150 de milioane de euro pentru reguli publicitare opace și imprevizibile. Amenda a venit ce compania a suspendat contul Google Ads al unei companii franceze fără notificare prealabilă.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version