Home Servicii McDonald’s se confruntă cu scurgeri de date în SUA

McDonald’s se confruntă cu scurgeri de date în SUA

0

McDonald’s se confruntă cu scurgeri de date în SUA. Compania susține că nu au fost accesate informațiile financiare ale clienților.

McDonald’s se confruntă cu scurgeri de date în SUA

Lanțul fast-food McDonald’s este cea mai recentă companie care se confruntă cu furtul de date private, relatează The Wall Street Journal. Spre deosebire de alte atacuri recente asupra CNA Financial și Colonial Pipeline, McDonald’s susține că nu are de a face cu ransomware.

Însă, au fost preluate informații despre clienți stocate în SUA. De asemenea, au fost furate unele informații despre clienții din Coreea de Sud și Taiwan.

Compania a descoperit scurgerea de date după ce a angajat consultanți pentru „investigarea activității neautorizate pe un sistem de securitate internă”. În SUA, datele accesate includeau informații de contact comerciale pentru francize, capacitatea magazinelor și suprafața pătrată a zonelor de joacă.

În Coreea de Sud și Taiwan, McDonald’s „a avut acces la datele personale ale clienților”. Compania a anunțat că „va lua măsuri pentru a notifica autoritățile de reglementare și clienții enumerați în aceste fișiere”. McDonald’s a subliniat că „aceste fișiere nu conțineau informațiile de plată ale clienților”.

McDonald’s spune că operațiunile comerciale nu au fost întrerupte de scurgerea datelor. De asemenea, „în următoarele zile, câteva piețe suplimentare vor lua măsuri pentru a aborda fișierele care conțin date personale ale angajaților”. Aceste alte piețe includ Africa de Sud și Rusia, ambele fiind semnalate în ancheta inițială a consultanților de securitate.

O scurgere de date non-financiare a unui lanț de restaurante precum McDonald’s nu este la fel de catastrofală ca situațiile în care atacurile vizează cardurile de credit. Însă, este un alt exemplu al modului în care corporațiile mari devin obiective mari, deseori usor de atacat pentru hackeri.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version