Home Divertisment Evoluţie Trump dă în judecată platformele sociale

Trump dă în judecată platformele sociale

0

Trump dă în judecată platformele sociale. Trump a anunțat acest lucru la o conferință de presă din Bedminster, New Jersey.

Trump dă în judecată platformele sociale

Așa cum era de așteptat, președintele Donald a anunțat că intentează procese împotriva Facebook, Twitter și YouTube. De asemenea, va intenta procese și către directorilor executivi ai fiecărei companii.

Președintele a promis că acest caz va duce la „sfârșitul blocării, la oprirea reducerii la tăcere și la anularea pe care o cunoașteți atât de bine”. Trump și avocații săi intenționează să depună procese în Florida. De asemenea, aceștia speră să obțină statutul de acțiune colectivă cu fiecare.

Trump susține că giganții de tehnologie i-au încălcat drepturile la Primul Amendament. Trump numește numește Facebook un „actor de stat” într-unul dintre procese.

„Cazul nostru va dovedi că această cenzură este neconstituțională”, a spus Trump, adăugând că intenționează să solicite daune punitive de la fiecare dintre companii. Decizia de a introduce procesele în Florida se poate dovedi a fi un obstacol timpuriu pentru Trump.

După revolta din 6 ianuarie de la Capitolul SUA, atât Twitter, cât și Facebook l-au suspendat pe Trump de pe platformele respective. „Credem că riscurile de a-i permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”, a spus atunci CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg.

Acțiunea are loc la mai mult de două luni după ce Comitetul de Supraveghere al Facebook a declarat că suspendarea de către companie a fostului președinte este „adecvată”. Facebook intenționează în prezent să mențină interdicția cel puțin până în ianuarie 2023. În urma deciziei, Trump a numit acțiunile Facebook drept „o rușine totală și o jenă pentru țara noastră”.

Rămâne de văzut cum vor reacționa companiile la declarațiile președintelui Trump.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version