Home Divertisment Aplicaţii Instagram va ajuta utilizatorii cu securizarea conturilor

Instagram va ajuta utilizatorii cu securizarea conturilor

0

Instagram va ajuta utilizatorii cu securizarea conturilor. Astfel, introduce Security Checkup și suport pentru autentificarea prin WhatsApp.

Instagram va ajuta utilizatorii cu securizarea conturilor

Instagram introduce o nouă funcție pentru a ajuta utilizatorii în securizarea conturilor. În special în urma unor cazuri în care ar fi putut fi atacați. Denumit Security Checkup, instrumentul va solicita utilizatorilor să parcurgă anumiți pași.

Utilizatorii vor fi nevoiți să verifice activitatea de conectare recentă, să revizuiască informațiilor de profil și să actualizeze informațiile de contact în cazul în care trebuie să recupereze contul.

Se pare că instrumentul nu va recomanda adăugarea autentificării cu doi factori (2FA) în contul utilizatorilor. Însă, acest lucru este ceva ce Instagram spune că recomandă „cu tărie”. Având în vedere această perspectivă, compania notează că în următoarele câteva săptămâni că va începe să permită oamenilor din anumite țări să folosească numărul WhatsApp pentru a autentifica conturile.

Integrarea WhatsApp este similară cu funcția de autentificare SMS existentă a Instagram. Ori de câte ori utilizatorii încercă să se conecteze la contul lor, aceștia va trebui să introducă codul din șase cifre care este setat prin WhatsApp.

În aceeași postare pe blog, Instagram constată o creștere în ultimele luni a actorilor rău intenționați. Aceștia încearcă să acceseze informații sensibile ale utilizatorilor precum parolele contului lor. „Este posibil să spună că va fi interzis contul, că se încălcă politicile noastre privind proprietatea intelectuală sau că fotografiile sunt distribuite în altă parte”, a spus compania. „Aceste mesaje sunt adesea escrocherii și încalcă politicile noastre.”

Instagram subliniază dacă trebuie să contacteze vreodată utilizatorii nu vă va trimite un mesaj direct. În schimb, utilizatorii vor găsi orice comunicare de la companie în fila „Emails from Instagram” din meniul de setări al aplicației.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version