Home Lifestyle Auto Cercetătorii testează încărcarea vehiculul electric în mers

Cercetătorii testează încărcarea vehiculul electric în mers

0

Cercetătorii testează încărcarea vehiculul electric în mers. Cimentul magnetizat promite o încărcare wireless la un preț rezonabil, cu eficiență ridicată.

Cercetătorii testează încărcarea vehiculul electric în mers

Drumurile care pot încărca mașini sau autobuze electrice în timpul mersului nu sunt un concept nou. Însă, până acum tehnologia a fost relativ scumpă și ineficientă. Cu toate acestea, Departamentul de Transport din Indiana (INDOT) a anunțat că testează un nou tip de ciment. Acesta are particule magnetizate încorporate care într-o zi ar putea asigura o încărcare eficientă, de mare viteză la „costuri standard de construcție de drumuri”, a raportat Autoblog.

Cu finanțare de la National Science Foundation (NSF), INDOT a făcut echipă cu Universitatea Purdue și compania germană Magment pentru proiect. Cercetarea se va efectua în trei faze. Întâi se va testa dacă cimentul magnetizat va funcționa în laborator. Apoi va fi testat pe o porțiune de un kilometru de drum.

Într-o broșură, Magment a declarat că produsul său oferă „o eficiență de transmisie wireless record [la] până la 95%”, adăugând că poate fi construit la „costuri standard de instalare a drumurilor” și că este „robust și rezistent la vandalism. „

Faza finală pare ambițioasă. INDOT a declarat că „va testa capacitatea inovatoare a betonului de a încărca camioanele grele la o putere mare (200 kilowați și peste)”. Dacă ultimul test este un succes, INDOT va folosi tehnologia pentru un segment al șoselei interstatale din Indiana.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version