Home PC Hardware Intel va produce procesoare pentru Qualcomm

Intel va produce procesoare pentru Qualcomm

0
Intel va produce procesoare pentru Qualcomm

Intel va produce procesoare pentru Qualcomm ca parte al unui plan elaborat privind dezvoltarea tehnologică. Intel va produce cipuri pentru compania Qualcomm folosind o arhitectură planificată pentru lansare în anul 2024.

În cursul zilei de astăzi, Intel a dezvăluit planuri detaliate pentru viitoarea sa tehnologie de procesoare. Reprezentanții companiei au descris modul în care intenționează să ajungă din urmă rivalii săi TSMC și Samsung, până în 2025. De asemenea, a dezvăluit că va începe să producă procesoare pentru Qualcomm. Va folosi prima sa nouă arhitectură de tranzistori, dezvoltată după un deceniu de pauză. În plus, compania va furniza tehnologia de ambalare către Amazon, pentru centrele sale de date AWS.

Cel mai mare salt tehnologic al Intel va avea loc în 2024, când compania inaugurează tehnologia RibbonFET și PowerVia. RibbonFET va fi un nou tip de tranzistor „gate-all-around” care oferă viteze de comutare mai mari într-o amprentă mai mică. În timp ce, PowerVia va fi un sistem de livrare a energiei din spate „eliminând nevoia de rutare a energiei pe partea din față a plăcii” și făcând procesoarele mai eficiente.

Intel va produce procesoare pentru Qualcomm

Intel va produce procesoare pentru compania Qualcomm, folosind acea tehnologie de proces 20A. Deși nu a spus ce produse va produce sau când. În prezent, Qualcomm folosește mai multe turnătorii pentru a-și construi procesoarele Snapdragon și alte cipuri, utilizate în principal pe smartphone-uri și alte dispozitive portabile.

CEO-ul Pat Gelsinger a prezentat pentru prima dată ambițioasele planuri de producție Intel, la începutul acestui an, ca parte a strategiei IDM 2.0 a companiei. Acesta a spus că va investi 20 de miliarde de dolari în două fabrici mari din Arizona.

Compania va trebui să se țină de aceste promisiuni. Asta dacă vor să producă în continuare propriile procesoare, fără să pui la socoteală producția pentru terți.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version