Home Accesorii Samsung Galaxy Watch 4 calculează grăsimea corporală

Samsung Galaxy Watch 4 calculează grăsimea corporală

0

Samsung Galaxy Watch 4 calculează grăsimea corporală. Dispozitivul wearable calculează compoziția corpului pe baza apei.

Samsung Galaxy Watch 4 calculează grăsimea corporală

Noul Galaxy Watch 4 de la Samsung are o funcție care poate calcula procentul de grăsime corporală și masa musculară, a anunțat compania. Este cea mai recentă companie de tehnologie care oferă o caracteristică de compoziție corporală. Amazon are o caracteristică procentuală de grăsime corporală în banda Halo.

Grăsimea corporală este, în general, o modalitate mai bună de a evalua starea de sănătate. Însă, este adesea calculată utilizând o valoare numită indicele de masă corporală (IMC), care este brut și inexact. Dacă măsurătorile se dovedesc exacte, ar putea oferi utilizatorilor o resursă mai bună pentru monitorizarea stării de sănătate.

Galaxy măsoară compoziția corpului folosind o tehnică numită analiza impedanței bioelectrice (BIA), care trimite un curent electric slab prin corp. Astfel, se calculează cantitatea de apă din corp. Semnalul se mișcă mai repede prin țesutul care are procente mai mari de apă. Deoarece grăsimea are un conținut de apă mai scăzut decât mușchiul, tehnica poate estima cât de multă grăsime este în corpul unei persoane.

BIA poate oferi o estimare a grăsimii corporale, dar are limitări

Nu există un raport perfect unu-la-unu între cantitatea de apă din corp și grăsimea corporală, iar cantitatea de apă din corp se schimbă în timp, a spus Diana Thomas, matematiciană care studiază reglarea greutății corporale la West Point.

Un studiu a constatat că BIA a supraestimat grăsimea corporală dacă măsurarea a fost luată imediat după ce cineva a băut în jur de două căni de apă.

Majoritatea dispozitivelor disponibile care utilizează BIA pentru a urmări compoziția corpului trimit curentul prin tălpile picioarelor sau prin palme. Samsung a micșorat senzorii pentru a se potrivi pe spatele ceasului.

Healthcare Sensor Lab al companiei a publicat un studiu în ianuarie 2021

Studiul descrie tehnologia. În cadrul studiului, 203 de persoane au avut analiza compoziției corpului prin ceas, alte două dispozitive BIA și un dispozitiv care utilizează absorptiometria cu raze X cu energie duală (DXA). Cea din urmă este o tehnică cu raze X care arată distribuția grăsimilor prin corp, care este considerat etalonul aur pentru măsurarea compoziției corpului.

Analiza a constatat că ceasul inteligent a estimat corect comparativ cu măsurarea DXA. Calculele sale au fost, de asemenea, puțin mai apropiate de măsurarea DXA față de unul dintre celelalte două dispozitive BIA. În general, ceasul pare să funcționeze la fel de bine ca și o scală inteligentă bazată pe acest studiu, a spus Thomas pentru The Verge.

Abordarea Samsung este diferită față de funcția de analiză a compoziției corpului din Amazon Halo. Halo calculează doar grăsimea corporală nu mușchii. Aplicația îi îndeamnă pe utilizatori să facă fotografii ale corpului lor, pe care le combină într-o imagine 3D utilizată pentru a calcula procentul de grăsime corporală.

Cel puțin, ambele aplicații par să funcționeze mai bine decât IMC la calcularea procentului de grăsime corporală. IMC este frecvent utilizat pentru a ghida luarea deciziilor medicale. Va fi nevoie de mai multe cercetări pentru a afla cât de fiabile pot fi aceste portabile.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version