Home Servicii O lege din Coreea de Sud poate avea ramificații globale

O lege din Coreea de Sud poate avea ramificații globale

0

O lege din Coreea de Sud poate avea ramificații globale. Coreea de Sud forțează Google și Apple să permită alte sisteme de plăți de la dezvoltatori.

O lege din Coreea de Sud poate avea ramificații globale

Un nou proiect de lege poate fi considerat o lovitură puternică atât pentru Apple, cât și pentru Google. Coreea de Sud a adoptat astăzi o lege care impune magazinelor de aplicații să permită metode alternative de plată. Wall Street Journal raportează că proiectul de lege urmează să fie aprobat de președintele Moon Jae-in.

Noua lege îi obligă pe deținătorii de platforme să își deschidă magazinele. În plus, noile reguli vor preveni întârzierile pentru aprobările aplicațiilor. Companiile care nu respectă hotărârea sunt expuse riscului de a fi amendate cu până la trei la sută din veniturile lor interne.

Proiectul de lege ar putea avea ramificații globale, având în vedere bătăliile pe care le-au dus Google și Apple în ceea ce privește dominanța magazinelor de aplicații. Ambele companii au fost supuse presiunilor pentru modul în care conduc magazinele App și Play. Mai ales având în vedere eforturile autorităților de reglementare și dezvoltatorilor care verifică practicile comerciale.

În iulie, 36 de state americane au intentat un proces antitrust împotriva Google pentru că încalcă legea antitrust, în timp ce Apple a fost angajată în lupte bine documentate atât cu Epic Games, cât și cu Spotify. Atât din SUA, cât și din Europa, ambele companii se luptă cu îngrijorările legate de viitorul plăților digitale.  Astfel, legea din  Coreei de Sud, cât și modul în care ambele companii răspund la aceasta ar putea influența autoritățile de reglementare globale.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version