Home Divertisment Evoluţie Noile ținte pentru programele malware sunt angajații remote

Noile ținte pentru programele malware sunt angajații remote

0

Noile ținte pentru programele malware sunt angajații remote. Aproape toate programele de malware ajung prin conexiuni criptate HTTPS.

Noile ținte pentru programele malware sunt angajații remote

Programele malware devin mai periculoase. Majoritatea acestora, 91,5%, ajung la ținte prin conexiuni HTTPS criptate potrivit unui nou raport de cercetare.

Ultimul raport trimestrial al firmei de securitate cibernetică WatchGuard, bazat pe date colectate de pe dispozitivele sale de firewall, a constatat că a existat o ușoară scădere a numărului de atacuri malware. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de hackeri se concentrează asupra utilizatorilor care lucrează remote .

Raportul arată o schimbarea alarmantă a mecanismului de livrare a programelor malware. De asemenea, susține că oricare organizație care nu examinează trafic HTTPS criptat la perimetru ratează 9/10 programe malware.

„Cu o mare parte a lumii care funcționează într-un model de forță de muncă mobilă sau hibridă, perimetrul rețelei tradiționale nu este întotdeauna inclus în ecuația de apărare a securității cibernetice”, a declarat Corey Nachreiner, ofițer șef de securitate WatchGuard.

În trimestrul II 2021, WatchGuard spune că a blocat un total de peste 16,6 milioane de variante malware și aproape 5,2 milioane de amenințări în rețea.

Cercetătorii au descoperit un val alarmant de malware fără fișiere, precum și o creștere dramatică a ransomware.

„În prima jumătate a anului 2021, detecțiile noastre de ransomware aproape au atins detecțiile din tot anul 2020. Dacă această tendință continuă fără o creștere suplimentară, totalul ransomware-ului din 2021 va atinge cel puțin 150% față de anul trecut”, avertizează cercetătorii.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version