Home Divertisment Evoluţie Meta își laudă noul supercomputer cu inteligență artificială

Meta își laudă noul supercomputer cu inteligență artificială

0
Meta își laudă noul supercomputer cu inteligență artificială

Meta își laudă noul supercomputer cu inteligență artificială și spune că va fi cel mai rapid din lume. Acest lucru se va întâmpla până la jumătatea anului 2022.

Meta a finalizat prima fază a unui nou supercomputer AI. Odată ce AI Research SuperCluster (RSC) este complet construit la sfârșitul acestui an, compania crede că va fi cel mai rapid supercomputer AI de pe planetă. Va fi capabil să „performeze la aproape 5 exaflopi de calcul de precizie mixtă”.

Compania spune că RSC va ajuta cercetătorii să dezvolte modele de inteligență artificială mai bune, care pot învăța din trilioane de exemple. Printre altele, modelele vor putea să construiască instrumente de realitate augmentată mai bune și să „analizeze fără probleme text, imagini și videoclipuri împreună”, potrivit Meta. O mare parte din această muncă este în serviciul viziunii sale pentru metavers. În metavers se spune că aplicațiile și produsele bazate pe inteligență artificială vor avea un rol cheie.

Sperăm că RSC ne va ajuta să construim sisteme AI complet noi care pot, de exemplu, să permită traduceri vocale în timp real către grupuri mari de oameni, fiecare vorbind o altă limbă, astfel încât să poată colabora fără probleme la un proiect de cercetare sau să joace un joc AR împreună”, spune managerul tehnic de program Kevin Lee și inginerul software Shubho Sengupta într-o postare pe blog.

RSC are în prezent 760 de sisteme Nvidia DGX A100 cu un total de 6.080 de unități de procesare grafică. Meta crede că iterația actuală este deja printre cele mai rapide supercomputere AI de pe planetă. Pe baza benchmark-urilor inițiale, susține că RSC poate, în comparație cu configurația mai veche a companiei, să ruleze fluxuri de lucru de computer de până la 20 de ori mai rapid. Iar Biblioteca de comunicații colective NVIDIA de peste nouă ori mai rapid.

Meta își laudă noul supercomputer cu inteligență artificială

Meta spune că RSC poate antrena și modele de procesare a limbajului natural la scară largă de trei ori mai rapid. Ca atare, modelele AI care determină dacă „o acțiune, un sunet sau o imagine este dăunătoare sau benignă” pot fi antrenate mai rapid. Potrivit companiei, acea cercetare va ajuta la protejarea oamenilor din serviciile actuale Facebook și Instagram, precum și în metavers.

Pe lângă crearea infrastructurii fizice și a sistemelor pentru a rula RSC, Meta a spus că trebuie să se asigure că există controale de securitate și confidențialitate pentru a proteja datele de instruire din lumea reală pe care le utilizează. Acesta spune că, prin utilizarea datelor din lumea reală din sistemele sale de producție, în loc de seturi de date disponibile public, își poate folosi mai eficient cercetarea, de exemplu, identificând conținut dăunător.

În acest an, Meta plănuiește să crească numărul de GPU-uri în RSC la 16.000. Se spune că va crește performanța antrenamentului AI de peste 2,5 ori. Compania, care a început să lucreze la proiect la începutul anului 2020, dorea ca RSC să antreneze modele AI pe seturi de date de până la un exabyte (echivalentul a 36.000 de ani de videoclipuri de înaltă calitate).

„Ne așteptăm ca o astfel de schimbare a funcției de pas în capacitatea de calcul să ne permită nu numai să creăm modele AI mai precise pentru serviciile noastre existente, ci și să permitem experiențe de utilizator complet noi, în special în metavers”, au scris Lee și Sengupta.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version