Home Se întâmplă în tech Se întamplă în tech marți, 1 februarie 2022

Se întamplă în tech marți, 1 februarie 2022

0
Se întamplă în tech marți, 1 februarie 2022

Se întâmplă în tech ne aduce vești despre ce a făcut Elon Musk în privința contului Twitter care urmărește mișcările avionului său privat, dar și ce anume a început Tesla să vândă în China.

Vedem câteva informații despre un monitor de 500Hz, dar și pericolele la care ne-ar putea expune unitățile de procesare grafică. Oppo pregătește un rival pentru dispozitivul Samsung Galaxy Z Flip 3, iar Sony contraatacă Microsoft și achiziționează studioul Bungie pentru o sumă deloc de neglijat.

Elon Musk a renunțat la negocierile cu adolescentul care i-a solicitat 50000 de dolari

Elon Musk a trimis un mesaj privat creatorului botului Twitter @ElonJet. Acesta a fost începutul unei conversații îndelungate între Jack Sweeney, 19 ani, un boboc la Universitatea din Florida Centrală, și miliardarul CEO-ului Tesla, Musk.

Musk a început conversația cerând o mică favoare: Sweeney ar fi eliminat botul care a postat locul în care se află avionul său privat. Și, pentru a-l stimula, a propus și suma de 5.000 de dolari.

Mai multe detalii pe Mashable.com

Tesla vinde acum microfoane pentru karaoke în China

Tesla a lansat săptămâna trecută cel mai recent produs de divertisment: un set de microfoane karaoke numite TeslaMic. Acestea pot fi utilizate în vehiculele sale, prin Electrek, și funcționează cu software-ul integrat în mașină. Accesoriul, care deocamdată este disponibil doar în China, a fost lansat împreună cu o actualizare de software de Anul Nou Chinezesc. Actualizarea include o aplicație de karaoke însoțitoare numită Leishi KTV.

Mai multe detalii pe TheVerge.com

A apărut prototipul unui monitor de gaming de 500Hz

Cele mai rapide monitoare din lume pentru jocuri esports au rata de reîmprospăta la 360 Hz – adică de 360 de ori pe secundă. Dar producătorul de panouri BOE crede că se poate descurca mai bine. Săptămâna trecută, a dezvăluit un monitor prototip de 27 de inchi cu o rată de reîmprospătare de 500Hz, potrivit unui raport de știri Sina.com de la un cont numit OLEDIndustry (via Videocardz și Wccftech).

Mai multe detalii pe TheVerge.com

Cercetătorii spun că plăcile grafice ar putea expune informații private online

Într-o epocă a creșterii gradului de conștientizare a confidențialității online, mulți dintre noi sunt conștienți de amprentele noastre digitale și preferă să nu fim urmăriți. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie atât de simplu cum părea anterior.

O echipă internațională de cercetători a descoperit că utilizatorii pot fi urmăriți de plăcile lor grafice. Acest lucru se realizează printr-o nouă tehnică denumită „amprentare GPU”.

Mai multe detalii pe DigitalTrends.com

Oppo lansează un competitor mai ieftin decât Galaxy Z Flip 3

Find N de la Oppo este un concurent pentru Galaxy Z Fold 3, care este foarte bine primit. Dispozitivul a debutat recent, iar compania pare să fie all-in pe segmentul pliabil. Se pare că lucrează la o clapetă pliabilă pentru a concura cu Galaxy Z Flip 3, lider de segment. Care este abordarea lor? Va fi mai ieftin decât dispozitivul Samsung cu clapetă, făcându-l mai accesibil pentru piețele chineze și poate pentru alte piețe internaționale.

Mai multe detalii pe DigitalTrends.com

World of Warcraft va permite raidurile cu facțiuni mixte

World of Warcraft va permite raidurile cu facțiuni mixte, aducând jucătorii Hoardei și Alianței în același grup. Prieteniile nu vor mai fi condiționate de facțiunea aleasă. Dar doar pentru „raiduri” și „dungeons”.

Întotdeauna a existat o delimitare strictă în World of Warcraft între jucătorii Alianței și ai Hoardei. Poți coopera doar cu oameni din aceeași facțiune. Cu toate acestea, Blizzard este gata să înlăture parțial acea barieră. După cum informează Polygon, actualizarea WoW 9.2.5 va permite accesări în „dungeons” între facțiuni, raiduri și meciuri PvP. Nu vei fi izolat de prietenii tăi, doar pentru că au ales facțiunea „greșită” pentru personajele lor.

Mai multe detalii pe noobz.ro

Wordle a fost cumpărat de New York Times

Wordle a fost cumpărat de New York Times, iar nimeni nu știe ce se va întâmpla mai departe. Wordle, jocul de cuvinte care îi încântă pe entuziaștii de joucri puzzle a fost achiziționat de New York Times.

Jocul este creat de Josh Wardle și partenerul său Palak Shah, iar o dată pe zi oferă jucătorilor șase încercări să ghicească un cuvânt din cinci litere.

Mai multe detalii pe noobz.ro

Sony cumpără studioul Bungie

Sony cumpără studioul Bungie, care a creat jocurile Halo și Destiny, cu 3,6 miliarde de dolari. Sony intenționează să achiziționeze Bungie, studioul din spatele jocului de succes MMO SF Destiny. Achiziția are o valoare de de 3,6 miliarde de dolari.

Bungie se va alătura familiei Sony Interactive Entertainment, care include Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla Games, Sucker Punch Productions, Bluepoint Games și alte studiouri populare.

Mai multe detalii pe noobz.ro

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version