Home Divertisment Aplicaţii Microsoft va bloca toate macro-urile Office descărcate

Microsoft va bloca toate macro-urile Office descărcate

0
Microsoft va bloca toate macro-urile Office descărcate

Microsoft va bloca toate macro-urile Office descărcate, deoarece majoritatea dintre ele sunt programe malware. Microsoft Office a acceptat comenzile macro Visual Basic pentru Aplicații (VBA) încă de la Excel 5.0 în 1993. Iar funcționalitatea a ajuns în alte aplicații odată cu lansarea Office 97.

Chiar dacă pot fi incredibil de utile, ele sunt adesea folosite pentru a distribui programe malware. Microsoft a anunțat luni că toate comenzile macro Office vor fi dezactivate în mod implicit. Asta se va întâmpla în toate aplicațiile Office acceptate în prezent.

Microsoft a început deja să dezactiveze comenzile macro vechi Excel 4.0, cunoscute și sub denumirea de macrocomenzi XLM. Dar acum compania trece la macrocomenzile VBA puțin mai noi. Microsoft a oferit detalii într-o postare pe forumul comunității.

De ani de zile, Microsoft Office a livrat capabilități puternice de automatizare numite conținut activ. Sunt cele mai comune tipuri sunt macrocomenzi. Deși am furnizat o bară de notificări pentru a avertiza utilizatorii despre aceste macrocomenzi, utilizatorii puteau decide totuși să activeze macrocomenzi făcând clic pe un buton. Hackerii trimit comenzi macro în fișierele Office utilizatorilor finali care le activează fără să știe. Astfel sunt livrate încărcături periculoase. Impactul poate fi sever, inclusiv malware, identitate compromisă, pierdere de date și acces la distanță”.

Microsoft va bloca toate macro-urile Office descărcate

Microsoft va bloca în curând toate comenzile macro VBA descărcate de pe internet în Access, Excel, PowerPoint, Visio și Word. Schimbarea va apărea pentru prima dată în versiunea 2203 a pachetului Office 365. Începând cu Previzualizarea canalului curent la „începutul lunii aprilie 2022”, iar ulterior va fi lansată în Canalul curent, Canalul Enterprise lunar și Canalul Enterprise semianual. După această actualizare, singura modalitate de a utiliza comenzile macro în fișierele descărcate de pe internet este eliminarea atributului „Marca pe Web” din datele fișierului.

Cu toate acestea, modificarea nu va apărea doar în cele mai recente versiuni ale Microsoft Office. Compania a mai spus în anunțul său, „la o dată viitoare care urmează să fie stabilită, intenționăm să facem, de asemenea, această modificare în Office LTSC, Office 2021, Office 2019, Office 2016 și Office 2013”.

Microsoft lansează comportamentul de blocare doar la Office pe Windows, chiar dacă Office pe macOS acceptă și macrocomenzi VBA. Versiunile mobile și web ale Office nu au funcționat niciodată cu macrocomenzi VBA.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version