Home Divertisment Online SpaceX suplimentează terminale Starlink pentru Ucraina

SpaceX suplimentează terminale Starlink pentru Ucraina

0
SpaceX suplimentează terminale Starlink pentru Ucraina

SpaceX suplimentează terminale Starlink pentru Ucraina, ca urmare al conflictului care se desfășoară. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut anunțul pe Twitter.

SpaceX trimite mai multe terminale Starlink în Ucraina, potrivit președintelui Volodymyr Zelensky. „Am vorbit cu Elon Musk. Îi sunt recunoscător pentru că a sprijinit Ucraina cu cuvinte și fapte”, a scris Zelensky pe Twitter sâmbătă după-amiază. „Săptămâna viitoare vom primi un alt lot de sisteme Starlink pentru orașele distruse”.

SpaceX a trimis o expediție inițială cu antene parabolice pe 26 februarie. Transportul a venit în urma unei cereri pe Twitter din partea viceprim-ministrului ucrainean, Mykhailo Fedorov. Livrarea a sosit pe 28 februarie.

SpaceX suplimentează terminale Starlink pentru Ucraina

Câteva zile mai târziu, Elon Musk i-a avertizat pe ucraineni să fie atenți atunci când folosesc serviciul. Asta din cauza faptului că este singurul furnizor de internet non-rus rămas în unele dintre zonele mai devastate de război ale țării.

Avertismentul a venit după ce John Scott-Railton, un cercetător la Citizen Lab al Universității din Toronto, a subliniat că Rusia are zeci de ani de experiență în triangularea și țintirea transmisiilor prin satelit, prin intermediul raidurilor aeriene.

Invazia Rusiei a testat infrastructura de internet a Ucrainei. Luptele intense în orașe precum Kiev și Mariupol au provocat întreruperi la GigaTrans, furnizorul de internet principal al țării. În ultimele zile, organizația de monitorizare a internetului NetBlocks a observat scăderi multiple ale conectivității. Printre cele mai recente și potențial îngrijorătoare este cea care afectează centrala nucleară Zaporizhzhia. Acest lucru a determinat Agenția Internațională pentru Energie Atomică să declare că nu mai poate obține „informații de încredere” de la instalație.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version