Home PC Hardware Surefire Gaming Bunker HDD 2TB REVIEW

Surefire Gaming Bunker HDD 2TB REVIEW

0
Surefire Gaming Bunker HDD 2TB REVIEW

Surefire Gaming Bunker HDD 2TB este o soluție perfectă pentru stocarea portabilă a librăriei de jocuri.

Fie că vrem sau nu, de fiecare dată ajungem la subiectul stocării. Iar în ceea ce privește spațiul de pe calculator nu cred că sunt singurul hoarder de pe aici. Dacă ar fi să fac o paralelă, SSD-urile și hardurile sunt pungile noastre cu pungi, sau sertarele noastre cu sârme.

Ajungem în situația în care mai cumpărăm un dulap cu sertare, doar să nu facem curat în sertarele vechi. Iar același lucru se întâmplă și cu mediile de stocare. În prezent am…mai multe medii de stocare decât am nevoie. Și le-am luat și preventiv. Am un HDD de NAS cu capacitate de 10TB, gol goluț. Cine știe, poate am nevoie de el. Este într-un sertar. Glumesc. Acel SSD este pentru viitorul NAS, pentru că cel vechi a sucombat.

Dar o să las la o parte obsesia mea pentru acumularea unui spațiu de stocare cât mai mare și o să trec direct la produsul pe care l-am testat: Surefire Gaming Bunker de 2TB. Este vorba despre un mediu de stocare extern. Are un form factor de 2,5 inch, ceea ce îl face destul de mic și ușor. Transferul se realizează prin tehnologia USB 3.2 de primă generație, iar în cutie găsești și un adaptor la USB-C.

Pentru cine este util acest produs?

Este util atât utilizatorilor de console, cât și pentru utilizatorii de PC. În vreme ce posesorii de console cunosc cel mai bine chinul de a rămâne fără spațiu pe consola lor, mai ales când jocurile devin tot mai voluminoase, nici posesorii de PC nu se simt mai ine la capitolul acesta.

Unii poate vor spune că pentru posesorii de consolă are sens să opteze pentru un mediu extern. Dar de ce posesorii de PC ar trebui să cumpere un hard extern, când pot opta pentru unul intern și mai ieftin? Da, poți face și asta. Dar diferența între cele două portabilitatea și dubla utilitate.

Surefire poate fi folosit atât pentru a stoca toate jocurile de pe calculator, cât și pentru a muta fișiere de mari dimensiuni de pe o unitate pe cealaltă. Și nici măcar acesta nu este cel ami mare avantaj. Avantajul cel mai mare este că ai o librărie de jocuri la purtător. Pot exista cazuri în care pur și simplu trebuie să pleci undeva. În vacanță. Poate că ai un laptop.

Ei bine, ghici ce. Nu mai este nevoie să menții două medii de stocare blocate cu același tip de conținut. Decuplezi hardul de la desktop, îl iei cu tine, iar când ai cuplat hardul la laptop, poți juca jocurile tale, ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

Surefire Gaming Bunker are o capacitate de 2TB. Pe spatele cutiei aflăm că putem stoca peste 50 de jocuri. Acum eu am luat în serios provocarea asta și am zis că vreau să văd câte jocuri pot instala din librăria mea de pe Epic Games. În total am 264 de jocuri, dar nervii m-au ținut să instalez doar 80. Și au mai rămas 386GB disponibili.

Performanță și preț

Vitezele de scriere și de citire sunt decente pentru un hard disk drive, iar în joc nu observ nicio diferență. Se mișcă foarte bine și nu am probleme în acest sens. Lucrul de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi un astfel de mediu de stocare extern este ca unitatea la care îl cuplezi să aibă un port USB 3.2 de primă generație.

Dacă ai un laptop ale cărui porturi USB au tehnologie mai veche, și transferul va fi influențat, deci performanța totală. Așa că ai grijă la acest detaliu. Defapt, este singurul detaliu la care trebuie să fii atent.

Iată că am ajuns și la preț. În funcție de retailer, Surefire Gaming Bunker poate fi achiziționat cu aproximativ 499 de lei. Deci este un preț corect, dacă facem o analiză cuprinzătoare. Acum va trebui să mă scuzi, dar vreau să umplu la maximum hardul ăsta.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version