CINE SUNTEM

 

Noobz este o publicație online pentru pasionații de tehnologie și online, deținută din februarie 2015 de SC Noobz Advertising SRL și prezentă pe piață din luna octombrie 2011. Pentru un stil de viață inteligent, zi de zi, din ce în ce mai multe branduri produc soluții și produse care au la bază tehnologia.

Mai mult decât atât, într-o lume în care ne conectăm cu cei dragi sau în interes de serviciu prin intermediul aplicațiilor și trăim divertismentul prin realitate virtuală sau realitate augumentată, trebuie să luăm constant cele mai bune decizii și să investim corect și informat în serviciile și produsele care ne ajută să ducem o viață conectată la evoluție.

Noi, suntem aici să vă ținem la curent cu schimbările și să vorbim despre tehnologie pe înțelesul tuturor! Noobz s-a lansat pe piață în octombrie 2011 sub forma unui site de știri pe nișa de gaming, iar în februarie 2015 a suportat o repoziționare pe nișa de tehnologie, bucurându-se de o ascensiune organică, bazată pe interacțiunea cititorilor cu tipul de conținut pe care îl oferim.

www.noobz.ro

În ultimul an de zile, un număr de 1.260.096 oameni au ales să afle despre tehnologie sub toate formele ei de pe Noobz, iar cel mai accesat articol de pe site a adunat un total de 62.951 unici, cu o medie de 06:29 minute pe pagină. În top 10 articole citite în 2018, găsim informații despre aplicații, smartphone-uri, social media și tutoriale. Peste jumătate dintre cititori, adică 664.204 unici, au intrat pe Noobz prin căutări organice, 150.370 unici au fost referral, 136.326 au venit pe site direct și 51.628 din social media și alte canale.

În ceea ce privește datele demografice, conținutul Noobz a fost accesat în proporție de 83,90% de utilizatori din România, după care regăsim Marea Britanie cu 3,15%, Germania cu 2,53%, Italia cu 1,91%, Moldova cu 1,50%, Statele Unite ale Americii cu 1,29%, Spania, Franța, Austria și Belgia cu sub 1%. Din România, cei mai mulți cititori au fost din orașele mari, cu un total de 34,27% din București, 10,81% din Cluj-Napoca și sub 5% din orașe precum Timișoara, Iași, Constanța, Brașov, Proiești sau Craiova.

Cel mai utilizat browser a fost Chrome cu 68,13%, urmat de Safari cu 11,28%, Firefox cu 6,49% și alte browsere cu sub 4%. Cât despre sistemele de operare, cel mai folosit a fost Android cu 50,55%, urmat de Windows cu 35,09%, iOS cu 12,16% și Macintosh, Linux, Windows Phone, BlackBerry, Chrome OS și Samsung cu procente sub 1%.

În top 10 furnizori de servicii la care sunt abonați cititorii Noobz care au accesat informația despre tehnologie în 2017, RCS&RDS apare pe primul loc cu 32,11%, urmat de Telekom Romania cu 11,86%, Orange Romania cu 7,65% și Mobifon SA cu 6,79%. Accesarea Noobz de pe dispozitivele mobile a fost în creștere și anul aceasta, supremația fiind deținută de sistemul de operare Android cu 78,94%, urmat de iOS cu 19,51% și alte sisteme cu sub 1%. Cititorii noștri au utilizat servicii în proporție de 29,92% de la RCS&RDS, 11,07% de la Orange, 11,05% de la Telekom Romania și 9,87% de la Mobifon SA.

În top 10 smartphone-uri utilizate pentru a accesa site-ul de tehnologie Noobz în 2017, pe primul loc se află detașat Samsung, urmat de Huawei, LG, HTC, Sony, Lenovo, Allview, Vodafone și Asus, iar surpriza apare în top 20, unde găsim destul de multe branduri de telefoane din China, dar și Apple sau Google.

Facebook

Pagina de Facebook Noobz a crescut organic începând cu februarie 2015, de la un total de 1.434 de fani la 15.057 fani în septembrie 2018. Am optat întotdeauna pentru distribuirea conținutului pe rețeaua social într-o manieră prietenoasă, care să nu agreseze cititorul și care să lase la latitudinea fiecărui utilizator dacă să dea sau nu click pe conținut sau like paginii de Facebook. Am spus nu, de fiecare dată, postărilor de tip clickbait și potrivit deciziilor luate de Facebook în ultima perioadă, se pare că am făcut cea mai bună alegere.

Organizăm periodic concursuri pe pagina de Facebook Noobz, sponsorizate fie de noi, fie de brandurile cu care colaborăm, cu rolul de a răsplăti interacțiunea utilizatorilor cu site-ul nostru tehnologie, dar și cu fiecare producător în parte. Performanțele concursurilor sunt foarte bune, atât la nivel de awareness, cât și de engagement, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne provoace să mergem mai departe cu acest tip de surprize.

YouTube

Dacă până acum nu am acordat o foarte mare atenție conținutului video și ne-am concentrate îndeosebi pe știri, review-uri și tutoriale text, anul 2018 are în prim plan dezvoltarea de conținut video pentru canalul de YouTube. Deși YouTube Noobz are în prezent un total de doar 161 de abonați, materialele video pe care le-am produs, precum cel din Depozitul eMAG sau cel cu Philips TV Ambilight, au adunat vizualizări de 18K, respectiv 10K, semn că ceea ce facem, facem foarte bine. În vara acestui an am apărut chiar și la Observator Antena 1 și în ultima lună am lucrat deja câteva concepte de conținut video, pe care le puteți vedea aici și despre care putem spune că sunt doar începutul.

Instagram

Imagini din cadrul evenimentelor de lansare al produselor sau serviciilor din tehnologie, ca de altfel și fotografii cu produse pe care le testăm la Noobz, puteți vedea pe pagina de Instagram @noobzadvertising sau pe @insta_inga_lina. Deși Instagram nu oferă încă posibilitatea accesării link-urilor din descrierea forografiilor, considerăm că platforma de socializare este interactivă și mângâie ochiul utilizatorului cu un tip de conținut relaxant și optimist pe care nu ar trebui să îl trecem cu vederea. Împreună, cele două pagini de Instagram vin cu un total de 849 urmăritori.

Dacă vrei să lucrăm împreună, în calitate de parteneri sau pur și simplu să susținem un proiect pe care ai nevoie să îl faci cunoscut pentru publicul Noobz, te invităm să ne scrii la adresa de contact de mai jos pentru a programa o întâlnire la o cafea sau un Skype Call.

CONTACT madalina@noobz.ro