Home Lifestyle Cultura Beneficiile scrisului de mână versus scrisul la tastatură

Beneficiile scrisului de mână versus scrisul la tastatură

0

Mai mult studii citate de The Wall Street Journal arată că, atunci când îți iei notițe de mână, în loc să le tastezi, memorezi mult mai bine lucrurile. Într-adevăr, tastarea pe o tastatură de computer sau laptop ar putea fi mai rapidă decât scrierea lucrurilor cu stiloul pe hârtie, dar pentru învățat și memorie pe termen lung, scrisul de mână este mult mai benefic decât cel la tastatură.

De asemenea, se pare că, studenții care își iau notițe de mână îi depășesc pe cei care își iau notițe la laptop sau computer. Atunci când aceștia scriu de mână, învață mai bine, rețin informația pentru o perioadă mai lungă de timp, iar creativitatea le permite să dea naștere unor noi idei mult mai rapid.

Scrisul de mână funcționeză mai bine decât cel la computer pentru că stimulează și provoacă mai mult creierul uman.

La baza superiorității stiloului asupra tastaturii atunci când vine vorba despre scris, stau de fapt funcțiile de dezvoltare și funcțiile cognitive.

Potrivit medicului Verginia Berniger, care studiază semnele de citire și scriere și relația lor cu procesele de învățare, aceasta a constatat că elevii și studenții au o capacitate de scriere constant mai bună atunci când folosesc stiloul decât tastatura. Aceștia scriu mai mult, mai rapid, iar propozițiile pe care le creează sunt mai complete.

Tastarea este, cu siguranță, mult mai eficientă! Dar să renunți în totalitate la scrisul de mână ar putea să nu fie chiar cea mai bună idee.

Folosirea din când în când a unui stilou și a unei coli de hârtie te-ar putea ajuta în procesul de gândire și în capacitatea de învățare. Ideea este că, actul de scriere necesită ceva mai multă muncă pentru creier decât tastarea literelor de pe tastatură, iar acest lucru suplimentar ține de fapt mintea ageră.

Beringer mai spune că, diferența dintre scrisul de mână și cel la tastatură ar fi de fapt că: ”atunci când alegi metoda tradițională de scris, folosești mâna pentru a forma litere și a le conecta, activitate ce implică creierul mult mai activ în proces. Tastarea, pe de altă parte, implică doar selectarea literelor prin apăsarea unor taste identice.”

Desigur, dacă stiloul sau tastatura este mai bun pentru tine depinde de experiența personală și de confortul de care care ai parte utilizând aceste instrumente. Ca un compromis, poate că ar trebui să ne achiziționăm tablete sau laptopuri stylus-friendly sau stilouri digitale.

Spre exemplu, producătorii de dispozitive de tehnologii iau cât se poate de în serios studiile cu privire la scrisul de mână și în integrează în produsele lor S Pen-uri (vezi noul Samsung Galaxy Note9) sau stylus-uri pentru laptop (vezi Lenovo Yoga Book) sau tabletele grafice utilizate de designerii web în viața profesională.

Recapitulând, în vreme ce scrisul de mână este strâns legat de creativitatea îmbunătățită, gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor, scrisul la tastatură este mai rapid și mai convenabil, iar asta pentru că la final este mai ușor pentru utilizator să distribuie și să printeze documentele electronice.

Beneficiile scrisului de mână sunt vaste. De la alfabetizare la înțelegerea textelor pe care le citești, continuând cu reamintirea informațiilor, gândirea critică, dezvoltarea conceptuală și finalizând cu creativitatea, rolul stiloului este cât se poate de precis și important.

Scrisul de mână presupune mai mult decât mâzgâlirea unor notițe pe bucăți de hârtie. În plus, prin scrierea de mână, îți este mult mai ușor să realizezi o schiță a ideilor tale, să memorezi informații și să le folosești productiv.

Tot studiile arată că, încorporarea diferitelor culori este benefică într-un cadru academic și profesional. Folosind un sistem consistent de culori, reușești să recunoști instant detalii pertinente, cu prioritate ridicată.

Concluzia este că scrisul de mână nu exclude scrisul la tastatură. Dimpotrivă, acestea ar trebui utilizate în tandem, cu scopul de a fi mai productivi, mai creativi și mai rapizi în activitățile pe care le întreprindem.

Când vine vorba de elevi, că tot începe în câteva zile școala, este esențial ca aceștia să scrie într-o proporție mult mai mare cu stiloul, decât la tastatură. Asta și pentru că, în prima parte a vieții își dezvoltă cel mai rapid abilitățile cognitive.

Spre exemplu, copilăria mea a fost puternic influențată de utilizarea stiloului la școală și acasă. Emoția începerii unui nou an școlar era amplificată semnificativ de stiloul pe care părinții alegeau să mi-l cumpere, iar amintirea scrisului de mână mă duce frecvent înapoi într-un trecut plin de melancolie.

Recent, am găsit un stilou Sheaffer care seamănă foarte mult cu stiloul meu albastru cu peniță aurie pe care îl utilizam în clasele primare. Deosebirea între stiloul pe care îl foloseam la școală și cel pe care îl folosesc acum este dată de calitate.

Stiloul pe care îl folosesc din când în când pentru a-mi așterne gândurile (o terapie de relaxare pe care o recomand tuturor) nu este greu, este creat din alamă lăcuită în mai multe straturi, iar accesoriile sunt tot din alamă placată cu aur roz de 22K.

Penița acestuia este din oțel inoxidabil nichelat placat cu aur roz, iar stiloul funcționează atât cu cartușe, cât și cu convertor.

Tu folosești pixul sau stiloul pentru a scrie? Cât la sută scrii la tastatură și cu ce ocazie mai scrii de mână. Lasă-ne experiența și recomandările tale în secțiunea de comentarii de mai jos.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version