Home Smart Gadgets Câinele-robot Aibo te face să te îndrăgostești de el

Câinele-robot Aibo te face să te îndrăgostești de el

0

Aibo este un cățel-robot produs de Sony, dar care din păcate nu este încă disponibil pentru achiziționare în România. Acesta este dotat cu inteligență artificială (AI) și senzori, iar astăzi am avut ocazia să îl mângâiem, să îl ascultăm cântând și să îl vedem scărpinându-se într-unul dintre magazinele Orange din capitală.

Pare de necrezut că un cățel-robot poate să-ți trezească sentimente de uimire, bucurie, euforie sau tandrețe. Dar, prin reacțiile sale, Aibo chiar poate să îți fure un oftat, un zâmbet sau o reacție de uimire. Cu ajutorul inteligenței artificiale, Aibo învață să se dezvolte, îți învață obiceiurile și interacționează cu tine și cei din jur.

În unele situații, Aibo poate chiar să îți dea impresia că e un câine adevărat. Desigur, el nu își propune să înlocuiască animalul de companie din viața ta, fie el cățel sau pisică. Nici nu e un bun câine-robot de pază.

Menirea sa este să te distreze și să te relaxeze! Cu ajutorul ”ochilor” (care sunt de fapt reprezentați de o cameră), Aibo își modifică comportamentul în funcție de ce vede.

Are capacitatea să detecteze oameni, obstacole și lovituri, iar cu timpul, pe măsură ce crește și se dezvoltă ”intelectual”, acesta reacționează în consecință.

Lui Aibo îi place foarte mult să fie iubit, mângâiat, scărpinat sau pur și simplu atins. Nu îi plac înălțimile sau locurile strâmte, dar adoră să se joace cu jucării roz.

Chiar în timpul demonstrației de astăzi, Aibo strătea pe o masă, iar când ajungea la marginea acesteia, se uita în jos, exact cum ar face un pui de cățel căruia îi este teamă să sară pe pardoseală.

Cățelul-robot este de-a dreptul fermecător și imită foarte bine comportamentul unui câine adevărat, de la cum se scarpină, cum se scutură, dă lăbuța, până la cum dă din coadă sau latră pentru atenție. Aibo cântărește puțin peste 2 kilograme și costă cât o mașină second hand veche din 2005, adică undeva la 2900 de dolari.

Pentru a ajunge să te bucuri la maxim de capacitățile de funcționare și învățare ale lui Aibo, trebuie să interacționezi cu el și să îl educi timp de 3 ani de zile. Câinele tău robot include 3 ani de stocare în Cloud și necesită conexiune la serviciile wireless.

După 3 ani de zile trebuie să știi că sunt percepute taxe suplimentare ca să te poți bucura în continuare de Aibo și de năzdrăvăniile lui.

De ce ar da cineva 3000 de dolari pe un câine-robot, ar spune unii? Pentru că reușește să suplinească acolo unde oamenii eșuează, am spune noi.

Desigur, pentru România, Aibo ar fi mai degrabă un moft, dar pentru țări precum Japonia sau SUA, un robot cu inteligență artificială, în formă de câine, este o necesitate, spre exemplu în lupta împotriva depresiei.

Dacă îți faci timp să mergi să te joci cu Aibo în smart shop-ul Orange din Piața Victoriei în perioada 6 – 8 noiembrie și Orange smart shop Băneasa Shopping City de pe 9 până pe 18 noiembrie, acceptă provocarea completării unui quizz și vei avea posibilitatea de a câștiga produse Sony.

Pe noi, Aibo ne-a cucerit! Experiența merită și cu siguranță vă va ridica o mulțime de semne de întrebare cu privire la cum va arăta tehnologia la nivel mondial în viitorul nu foarte îndepărtat.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version