Home Recomandăm Huawei este rănită de SUA, dar caută alinare la Japonia

Huawei este rănită de SUA, dar caută alinare la Japonia

0

Putem afirma că, industria de tehnologie asistă în această perioadă la o coliziune între SUA și China. Ultima jumătate de an a fost presărată cu decizii și declarații pe marginea practicilor comerciale nedrepte și spionaj economic cu legături militare. Huawei este rănită de SUA! Compania a fost adăugată recent pe ”lista neagră a entităților” care nu mai au voie să facă afaceri cu nicio companie din SUA, fără acordul prealabil al guvernului american.

Gigantul de telecomunicații chinez a negat în repetate rânduri acuzațiile de spionaj. SUA, pe de altă partem pretinde că tehnologia Huawei este folosită de guvernul chinez pentru spionaj.

Timp de 2 ore, Ren Zhengfei a fost cu presa globală, la sediul central Huawei din China. Acesta a vorbit despre cum a fost compania afectată de politica SUA. De asemenea, fondatorul și CEO-ul Huawei explică furia sa față de președintele Trump.

Huawei este rănită de SUA – Ce spune Zengfei despre globalizare

”Economia globală este în mod clar pe calea spre globalizare. Iar noi, toți, trebuie să fim uniți pe acest front. Dacă o țară se închide și încearcă să creeze propria versiune a unui produs de una singură, nu doar scara de producție, probabil, se va aplatiza. De asemenea, costurile vor crește. Este imposibil ca producția să reușească că întâmpine cererea societății.

Globalizarea economică înseamnă să folosești cele mai puternice produse ale fiecărei țări. Spre exemplu, la Huawei preferăm să folosim șuruburi din Japonia. Să produci șuruburi la același nivel cu Japonia în altă țară ar crește costurile de producție per total.

Când te întorci cu spatele la globalizare, au loc probleme economice, în special în țări precum Japonia. Piața din China este în continuă creștere, iar Japonia se bazează considerabil pe asta. De altfel, nu cred că ar fi înțelept pentru economia globală să renunțe la piața din China.”, spune Ren Zhengfei.

Efectul asupra Huawei este limitat

”Nu urmăm calea pe care a urmat-o ZTE. Companiile din China tind să fie considerate toate la fel. Dar sunt afaceri complet diferite.

Nu dorim nici arbitraj internațional pentru a obține asta. Ar însemna să primim ajutor de la alte țări. Suntem doar o companie și, în ciuda acestui lucru, țara noastră are lucruri mai bune de făcut. Nu am decis încă dacă vom intenta un proces împotriva SUA.”, este poziția lui Zhengfei cu privire la posibilitatea unui nou proces intentat guvernului SUA.

Huawei este rănită de SUA – Cum va fi afectată producția când stocul de semiconductori din SUA va fi epuizat?

”Cu siguranță va fi un impact, pentru unele componente, dar nu cred că va fi foarte mare. Acestea fiind spuse, nu ne putem aștepta la același nivel de creștere pe care l-am avut până acum.

Vânzările în primul trimestru din 2019 au fost cu 39% mai mari decât anul trecut. Acestea s-au oprit la 25% în aprilie. Nu vom atinge o creștere de 20% pe tot anul, din cauza restricțiilor de export.”, răspunde Zhengfei.

Dacă exportul de semiconductori QUALCOMM încetează, veți produce singuri semiconductorii?

”Practic, nu este deloc nevoie să ne furnizeze Qualcomm semiconductori. Pur și simplu au un brevet pentru aceștia. Ne putem dezvolta propria tehnologie.”, spune radical fondatorul Huawei.

Au existat discuții ca Huawei să fie vândută unei companii din SUA

„2002 și 2003 au fost ani pivot pentru Huawei. De la acel moment înainte, au existat premise că vom crește la cote foarte mari.

În 2003, chiar am luat în considerare să vând Huawei companiei americane Motorola pentru 10 miliarde de dolari. După toate negocierile și hârtiile întocmite, eram pregătiți să sărbătorim.

Totuși, reprezentanții Motorola, care preluase conducerea în săptămâna respectivă, a respins negocierile, iar vânzarea s-a întors de unde a început.

CEO-ul Ericsson a aflat de la Motorola că o oportunitate unică în istorie a fost ratată.”

Huawei a luat în calcul intrarea în industria de turism

”În timp ce toate aceste lucruri de desfășurau, am început să mă gândesc la noi oportunități, imediat ce avea să se finalizeze afacerea. Spre exemplu, o mulțime de tractoare chineze au fost defecte din cauza scurgerilor de combustibil.

Dacă am fi cumpărat companii de tractoare și am fi îmbunătățit calitatea unui tractor de 1000 de dolari cu tehnologia noastră, am fi avut posibilitatea să îl vindem cu 2000 de dolari. Am fi putut deveni cea mai mare companie de tractoare din lume.

De asemenea, m-am gândit să intru și în industria de turism. Au existat discuții cu China Railway despre dezvoltarea trenurilor cum sunt cele din Alpii Elvețieni. În zona Triunghiul de Aur, să conectăm Sichuan, Tibet și Yunnan.

La acel moment, 10 miliarde de dolari era mare lucru pentru noi

Dacă am fi avut atât de mulți bani, am considerat că puteam porni o afacere de turism de succes.

Din păcate, vânzarea nu a mai avut loc. Conducerea a încheiat vorbind despre viitorul companiei printre ei și a decis că nu vom vinde compania. Dacă am fi urmat acea cale, în 10 ani am fi ajuns la un război cu SUA. Am fost nevoiți să ne pregătim și am început deja să facem asta.

Am pregătit în secret o echipă. De vreme ce munca lor nu va vedea niciodată lumina zilei, membri din echipă au început să creadă că nu-mi pasă de ce fac. Rolul lor în companie nu a fost înțeles la vremea respectivă.

Apoi, în cadrul unei ședințe, am decis să nu vindem compania și că vom munci din greu în sectorul de telecomunicații. De vreme ce competiția noastră era foarte puternică, nu știam dacă vom câștiga. Dar dacă tot am început, i-am spus echipei că nu trebuie să renunțăm.”, explică Ren Zhengfei începuturile evoluției Huawei.

Huawei este rănită de SUA – „Trump a pierdut șansa de a deveni un președinte grozav”

Întrebat fiind despre ce gânduri mai are cu privire la președintele Donald Trump, Ren Zhengfei răspunde:

”În termeni de reducerea taxelor, încă sunt de părere că este un președinte grozav. Reducerea taxelor sunt un avantaj mare pentru dezvoltarea industriei. Astfel, comentariile mele anterioare rămân în picioare. Dar, a făcut un lucru greșit.

SUA amenință o țară într-o zi și pe alta în altă zi. Dat fiind acest scenariu, cine ar vrea să își asume riscul să investească? Nu este bine.

Oamenii întreabă dacă, la un moment dat, SUA va construi propria rețea 5G. Acum, nu aș da curs la asta, chiar dacă mi-ar cere. Dacă ar fi să fiu arestat din senin, miliarde de dolari investiți ar fi irosiți.

Abordarea președintelui Trump provoacă scăderea stocurilor în SUA. A pierdut ocazia de a deveni un mare președinte.”

Huawei este sancționată pentru că este o companie din China? Este un avantaj sau un dezavantaj că Huawei este o companie chineză?

”Să ajungem unde suntem, a fost pentru că întotdeauna am fost sinceri cu guvernul. Am spus că vrem să lucrăm și nu vom face nimic ce nu și-ar dori o țară să facem.

Nu voi mai merge niciodată în Australia sau America, nici dacă mi-ar cere. Nu vrem să ne forțăm într-o țară care spune că nu ne vrea. Nu pot răspunde dacă e bine sau nu că suntem o companie din China. Sincer, nu știu.”, spune Zhengfei.

Huawei este rănită de SUA, dar caută alinare la Japonia

”Suntem foarte compatibili cu companiile japoneze. Japonia este lider în Materiale Chimice, ca de altfel și în alte privințe. Viitorul lumii este în inteligență.

Când 5G este lansată, o industrie între 400 – 500 miliarde de dolari va lua naștere, iar tot mai multe produse japoneze de calitate vor fi utilizate. Mă gândesc la companiile japoneze și Huawei în calitate de parteneri de drum. Să lucreze împreună pentru a ajunge în vârful munților. Huawei va folosi multe produse japoneze pentru a se cățăra. Sper să extindem industria IT împreună.

După cum a precizat ministrul de finanțe japonez, Taro Aso, după decizia SUA:
<Există companii japoneze care funizează componente pentru Huawei. Așa că trebuie să înțelegem că asta va afecta și Japonia.>

Îi mulțumesc pentru asta. Este lăudabil că el a spus asta în mijlocul unei presiuni atât de mari. Huawei a fost întotdeauna o companie preventivă care operează cu un anumit grad de trepidație. Dar sub presiunea SUA, am fost forțați să fim puțin mai îndrăzneți.

Cred că Japonia, China și Coreea ar trebui să înființeze o zonă de comerț liber

Ca Free Trade Agreement (FTA) în ASEAN sau UE. Ar putea să se desfășoare și în Asia Centrală. Japonia, cu desăvârșire, ar juca un rol major într-o zonă economică atât de mare și China va fi țara care va urma.

Sunt încă multe părți din politica Chinei care ar avea nevoie de ajustare. Dar, acest tip de colaborare ar trebui să fie orientată spre afaceri și nu motivată de cei în căutarea puterii.”

Credeți că lumea va fi unită din nou?

”Dacă vă uitați la trenuri, fiecare țară insistă la propriile standarde ale căilor ferate. Diferite țări au piese de diferite lățimi și fac transportul de marfă incomod. Lumea are nevoie să fie conectată. Chiar și trecând de la 3G la 4G, existau 3 tipuri, lucru ce a crescut prețurile. În final, am ajuns la un singur standard pentru 5G.

Costul per bit pentru fiecare individ va fi de o zecime. Sau chiar o sută din costul avut anterior. Asta înseamnă că persoanele din zonele defavorizate din punct de vedere economic, din orice regiune, vor avea oportunitatea să acceseze educația. Tinerii vor avea șansa să vadă lumea.

Dezvoltarea tehnologiei de rețea va accelera dezvoltarea omenirii. Cred că această rețea va crea un sentiment de unitate în întreaga rasă umană.

5G aduce fericire omenirii. Din acest motiv, nu avem nevoie de două rețele, trebuie să rămânem conectați. Astfel, nu cred că lumea va fi mai divizată pe măsură ce vom înainta în timp.”

Ren Zhengfei nu și-a pierdut încrederea în Meng

”Nu a încălcat legea. Nu există dovezi pentru acuzațiile aduse de SUA, iar acest lucru va fi stabilit de instanță, cel mai probabil. Situația ei nu este atât de rea.

Este în arest la domiciliu, dar are propriul spațiu și încearcă să-și folosească timpul pentru a-și lua Doctoratul. Sunt încă mândru de ea și nu mi-am pierdut încrederea în ea. Va fi un drum lung, dar are răbdarea să îndure asta.”

Huawei este rănită de SUA – ”Sancțiunile în SUA ne-au făcut compania mai puternică”

Întrebat fiind care este cea mai mare criză internă a Huawei, Zhengfei răspunde:
”Nu există o anumită provocare acum a nivel intern. A fost o criză înainte de inaugurarea președintelui Trump. În mare parte pentru că angajații noștri au devenit înstăriți și leneși.

Sancțiunile impuse de SUA au întărit sentimentul de unitate în întreaga companie. Cu 180000 de angajați, urmărim cu toții în continuare același scop.

Investim anual în cercetare și dezvoltare peste 20 de miliarde de dolari. Sunt puține companii care investesc atât de mult într-un singur domeniu.

Întrucât companiile listate au grijă de situațiile financiare, sunt forțate să facă alegeri conservatoare. Astfel, nu pot investi prea mult. Deoarece suntem privați, putem să avansăm mai degrabă în atingerea obiectivelor strategice decât să ne gândim doar la cifre și situații financiare. Nu există risc în acest sens.”

Ren Zhengfei este întrebat de jurnalistul Business Insider și despre simpatia sa pentru dostul Prim-Ministru israelian, Yitzhak Rabin

”Dl. Rabin a stabilit granițe între țări pentru a evita războiul. Doar cu o viziune pe termen lung poate fi realizat un asemenea lucru.

De asemenea, am încercat întotdeauna să tratăm alte companii într-o manieră prietenoasă. Huawei continuă să susțină și să consolideze comunicarea tehnică, dar nu și-a atacat niciodată concurenții. Doar pentru că suntem înainte în domeniul 5G nu înseamnă că vom face orice să ne rănim competiția.

În felul în care văd eu lucrurile, Rabin a primit pace în schimbul pământului, iar noi am obținut pace în schimbul pieței. Dacă toți ar putea gândi ca Rabin, omenirea ar fi mai prosperă.

Există o altă persoană la care mă mai gândesc – Steve Jobs. Mă întreb ce schimbări ar fi avut loc în tehnologie, dacă ar fi trăit puțin mai mult.”

Ren arată presei o fotografie a fostului avion de luptă împotriva terorismului din fosta Uniune Sovietică, Ilyushin. Singurul cel mai dezvoltat model de aeronavă militară din istoria aviației. Avion folosit și în timpul celui de-al doilea război mondial.

”Huawei se va urca pe acest munte „, spune Zhengfei.” Și dacă ne întâlnim cu SUA în partea de sus, îi vom îmbrățișa. Un lucru este sigur – vom reuși cu viață.”, încheie interviul fondatorul și CEO-ul Huawei.

Huawei este rănită de SUA – Eliminarea companiei din America într-un video de un minut

Subiectele ultimelor zile despre Huawei Mobile pe larg:

?Ren Zhengfei, fondator și CEO Huawei – Interviu pentru TIME
?Huawei primește licență temporară până pe 19 august
?Cum sunt afectate telefoanele Huawei și Honor de interdicție
?Răspunsul Huawei dă naștere unor noi întrebări
?Huawei reacționează la nivel global. În România, încă nimic
?Qualcomm și Intel suspendă afacerile cu Huawei
?Huawei pierde suportul Google! Adio, aplicații Android
?”Huawei spionează!” Între paranoia și fapte
?TSMC lucrează în continuare cu Huawei
?Raport Huawei: ”Nu suntem spioni chinezi”
?ARM suspendă contractul cu Huawei

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version