Home Recomandăm Se întâmplă în tech duminică, 21 iulie 2019

Se întâmplă în tech duminică, 21 iulie 2019

0

Se întâmplă în tech duminică, 21 iulie 2019, aduce vești de la Google și Huawei, dar și despre noile tehnologii militare. Nasa se pregătește de lansarea unei misiuni fără echipaj, iar Converse lansează o pereche de teniși care își schimbă culoarea la soare. Dar haideți să vedem știrile pe larg.

Google Chrome 76 va bloca site-urile să urmărească utilizatorii în modul incognito

Versiunea Google Chrome 76 va fi lansată pe data de 30 iulie. Aceasta va remedia o serie de probleme. Ce mai importantă este cea care permite site-urilor să detecteze utilizatorii în modul incognito.

Google spune că mai mulți publisheri s-au folosit de o eroare neintenționată care implică API-ul FileSystem al Chrome. Atunci când utilizatorul este în modul incognito, API-ul este dezactivat, astfel încât utilizatorii să nu lase nicio urmă a activității lor. Unele site-uri au verificat disponibilitatea API-ului. Dacă acesta nu era activ, determinau că acea sesiune este realizată cu modul incognito activ.

În versiunea Chrome 76, comportamentul API-ului FileSystem va fi modificat, pentru a evita detectarea utilizatorilor. Google a subliniat din nou devotamentul său pentru asigurarea confidențialității în timpul navigării pe internet. De asemenea, va remedia și pe viitor orice problemă va mai apărea referitor la detectarea utilizatorilor.

Se întâmplă în tech duminică Google Chrome 76

Huawei spune că sistemul de operare pe care îl va lansa nu va înlocui Android

Huawei nu pare că vrea să înlocuiască sistem de operare de la Google. Compania spune că noul sistem de operare este creat mai mult pentru a fi folosit în domeniul industrial. Nicidecum să înlocuiască sistemul de operare Android.

Agenția de presă Xinhua precizează că un director Huawei insistă că Android va rula pe dispozitivele mobile și în viitorul apropiat.

Catherine Chen, Vicepreședinte Huawei, a declarat că sistemul de operare Hongmeng nu este pentru dispozitivele mobile. Acest sistem de operare este mult mai complex comparativ cu un sistem de operare pentru smartphone.

SUA a doborât drona iraniană utilizând o nouă tehnologie de bruiaj

Când USS Boxer a doborât o dronă iraniană în Strâmtoarea Hormuz, a fost o premieră pentru folosirea unei noi tehnologii. Wall Street Journal transmite că a fost prima utilizare a MADIS (Sistemul integrat de apărare al Marinei), un sistem anti-dronă adaptat pentru mare. Tehnologia folosește bruiaje pentru a bloca comunicațiile unui drone și o forțează să se prăbușească. Există și versiuni MADIS care pot trage foc convențional asupra dronelor.

Departamentul Apărării nu a comunicat oficial ce a folosit împotriva dronei, dar MADIS a fost prezent la bordul USS Boxer în acel moment.

Incidentul ilustrează natura rapidă de dezvoltare a războiului. Statele Unite găsește modalități de a acționa împotriva obiectivelor militare fără a descărca o armă. Au folosit un atac cibernetic pentru a dezactiva sistemele iraniene de control al rachetelor. Acest tip de atacuri evită, teoretic, conflictele sângeroase.

Capsula Orion a NASA este pregătită pentru călătoria sa fără echipaj spre Lună

NASA va marca cei 50 de ani de la Apollo 11 cu o călătorie pe lună. Atât Lockheed Martin, cât și NASA au confirmat finalizarea capsulei echipajului Orion. Aceasta va juca un rol-cheie în misiunea Artemis 1, misiune fără echipaj, care va zbura dincolo de Lună.

În acest timp, va fi verificată capsula Orion, sistemul de lansare spațială și a sistemele de asistență asociate. Eforturile se concentrează acum pe integrarea capsulei cu modulul de service și pe testarea acestuia înainte de lansarea la începutul anului 2020.

Prima misiune cu echipaj este Artemis 2, în prezent deservită pentru 2022.

Capsula este relativ complexă. Dispune de echipament suficient de supraviețuire pentru 21 de zile cu echipaj activ, o carlingă modernă, sistem automat de andocare și 12 motoare enorme. Ea trebuie să fie principalul vehicul al echipajului nu numai pentru Artemis, ci pentru posibile misiuni pe asteroizi și Marte. Trebuie să fie adaptabil în moduri în care chiar capsule, cum ar fi Crew Dragon, nu au reușit până acum.

Se întâmplă în tech duminică: Cum sunt targetați alegătorii în funcție cum merg la biserică

Un nou raport al ThinkProgress Friday realizat pentru anul 2018 arată că fostul strateg al lui Trump, Steve Bannon, a folosit datele despre locația de pe smartphone-uri, luate de la terți pentru a targeta bisericile cu anunțuri legate de vot.

Într-un interviu, Bannon spune că a lucrat cu grupul conservator CatholicVote pentru a folosi datele de locație. Asta cu scopul de a direcționa anunțuri către persoane care au fost recent la biserici romano-catolice în Dubuque, Iowa.

„Dacă telefonul dvs. a fost vreodată într-o biserică catolică, este uimitor, ei au aceste date”, a spus Bannon. „Practic, pot spune cine a fost într-o biserică catolică și cât de des.”, a adăugat Bannon. „Și au fost împărțiți pe categorii.”

Dacă vă întrebați cum a primit datele, Bannon a povestit despre asta într-un interviu. El spune că, „companiile de telefonie și oamenii de date le vând.”

Se întâmplă în tech duminică: Teniși Converse care își schimbă culoarea la soare

Culorile multidimensionale sunt în trend din nou. Le vedeți în smartphone-uri care strălucesc în culori diferite pe măsură ce schimbați unghiurile, console de jocuri sunt disponibile în toate tipurile de culori și acum avem pantofi care își schimbă culoarea când sunt expuși la soare. Noua colecție Converse, în colaborare cu Chinatown Market, este ca un inel de dispoziție pentru picioarele tale.

Tenișii arată ca niște pantofi albi obișnuiți, dar își schimbă culorile atunci când sunt expuși la lumina UV.

În funcție de cât de multă lumină UV primesc, intensitatea culorii se schimbă. De asemenea, își schimbă tonurile culorilor de la nuanțe pastelate la unele vii. Transformarea se întâmplă destul de repede, așa cum a demonstrat Chinatown Market într-un teaser pe Instagram.

Pantoful este împărțit în patru cadrane color. Lucru ce îi oferă un aspect curcubeu atunci când primește suficientă lumină pentru a străluci complet. Talpa tenișilor oferă o previzualizare a culorilor.

Chinatown Market va începe să vândă această ediție limitată Converse începând cu data de 20 iulie. Prețul acestora va fi de 95 de dolari, respectiv 100 de dolari pe pereche.

Acestea au fost știrile din se întâmplă în tech duminică, 21 iulie 2019. Dacă mai ai și alte informații interesante din tehnologie, ne poți scrie în comentarii.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version