Home Divertisment Online iPhone 11 îți verifică locația în mod constant

iPhone 11 îți verifică locația în mod constant

0

iPhone 11 îți verifică locația destul de des, iar asta ridică mai multe semne de întrebare. La începutul săptămânii, cercetătorul de securitate Brian Krebs a fost cel care a descoperit această neregulă.

Aparent, chiar și după ce utilizatorul blochează accesul, serviciile de locație continuă să ruleze, fără acordul posesorului. Acest lucru a pus utilizatorii pe gânduri.

Explicația pentru care iPhone 11 îți verifică locația

În primă fază, Apple a refuzat să comenteze cele aflate de Krebs, lăsând loc de  interpretări. Apoi compania a dat o declarație cu privire la aceste verificări, care să mai liniștească utilizatorii. Apple spune că atât iPhone 11, cât și iPhone 11 Pro, au nevoie de verificări constante ale locației pentru utilizarea legală a cipurilor ultra wideband (UWB).

Apple a mai spus că această tehnologie de ultra wideband este standard pentru industrie și se supune cerințelor de reglementare internaționale. Așadar, iPhone verifică locația pentru a se asigura că nu se află într-o zonă interzisă de folosire a acestei tehnologii.  Teoretic, Apple nu colectează date despre locația utilizatorului.

Brian Krebs nu este în totalitate de acord cu Apple

Ca răspuns la cele declarate de Apple, cercetătorul subliniază că UWB-ul este interzis în puține țări, precum Argentina, Indonezia și Paraguay. Tot Brian întreabă dacă este necesară această verificare frecventă pentru a afla dacă telefoanele se află în acele zone.

Totodată, Krebs spune că Apple promite o versiune de iOS care să dezactiveze UWB-ul și verificările de locație. Fiind prima serie de telefoane de la Apple cu UWB, nu este de mirare că sunt câteva probleme ici-colo.

În prezent, această tehnologie este folosită doar pentru AirDrop, lucru ce pare destul de absurd. Apple a adăugat un procesor nou-nouț la această serie pentru un standard wireless.

Chiar și așa, posibilitatea ca tehnologia ultra wideband să joace un rol important în AirTags este destul de mare. AirTags este un tracker de articole ce are ca scop localizarea genților, cheilor și a altor lucruri ale utilizatorilor.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version