Home Divertisment Aplicaţii Instagram continuă lupta împotriva intimidării și terorii

Instagram continuă lupta împotriva intimidării și terorii

0

Instagram continuă lupta împotriva intimidării și terorii. Noua politică a companiei va fi disponibilă pentru toți utilizatorii aplicației. La începutul anului, Instagram a lansat o funcție care semnalează comentariile ofensatoare înainte ca acestea să fie postate.

Pentru a continua lupta împotriva a ceea ce se numește bullying în termeni populari, platforma de social media își extinde funcția de semnalare către descrierea pozelor.

Instagram continuă lupta împotriva intimidării cu noi avertismente

Această actualizare avertizează utilizatorii după ce au adăugat o descriere pozei în curs de postare pe profil. Inteligența artificială de care dispune Instagram va detecta apoi similaritatea descrierii cu cele care deja au fost raportate pentru bullying.

Atunci când utilizatorii vor adăuga o descriere pozelor, va apărea o notificare:

Această descriere arată similar cu altele  care au fost raportate„.

Notificarea le permite utilizatorilor să editeze textul, să apese pe un buton pentru a afla mai multe despre avertisment sau să posteze poza cu descrierea respectivă, chiar dacă este jignitoare.

Cu toate acestea, avertismentele sunt doar avertismente. Acestea nu-i împiedică pe utilizatori să adauge descrieri ofensatoare pozelor. Chiar și așa, Instagram spune că aceste „imbolduri” vor putea acorda timp utilizatorilor să-și reconsidere descrierile. Astfel, Instagram speră că va avea același efect ca avertismentele din secțiunea de comentarii din actualizarea anterioară.

Ce așteptări are Instagram de la avertismentele introduse

Pe lângă contribuirea la reducerea intimidării și terorii din mediul online, Instagram speră ca avertismentele să ajute la educarea utilizatorilor în legătură cu ce nu este permis pe platformă.

Asta chiar și atunci când conturile acestora sunt în pericol de a fi dezactivate pentru încălcarea regulilor.

Chiar dacă avertismentele nu-i împiedică pe utilizatori să posteze descrieri jignitoare, Instagram a mai lansat și un set de funcții pentru a veni în ajutorul celor afectați de bullying online.

Utilizatorii pot dezactiva comentariile la postările individuale, își pot șterge urmăritorii, pot filtra comentariile din postări, dar și alte funcții.

Mai mult, anul acesta Instagram a început reducerea conținutului care se afla la limita de a încălca regulile platformei. Acest lucru va motiva utilizatorii aflați la această limită să nu mai posteze conținut violent pentru a deveni faimoși pe Instagram.

Avertismentele au venit în ajutorul utilizatorilor prea târziu

Noile măsuri luate împotriva bullying-ului online au venit prea târziu în ajutorul celor peste un miliard de utilizatori ai platformei. Ca majoritatea platformelor social media, nici Instagram nu a luat în calcul, la începutul acesteia, posibilitatea ca aplicația să fie folosită în scop negativ.

Ideea că tehnologia ar putea fi o unealtă prin care utilizatorii să rănească alți utilizatori a fost prea târziu conștientizată. În prezent, majoritatea platformelor se străduiesc să reducă bullying-ul din mediul online.

Chiar dacă avertismentele sunt o inițiativă bună, este dezamăgitor că acestea au apărut după 10 ani de la fondarea aplicației. Utilizatorii sunt de părere că Instagram ar fi putut implementa o funcție mai simplă a avertismentelor cu ceva timp în urmă. Apoi, funcția s-ar fi îmbunătățit în timp.

Instagram spune despre avertismente că se vor extinde într-un ritm încet, mai întâi pe piețele selectate, după care la nivel global, în 2020.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version