Home Divertisment Aplicaţii Twitter interzice animațiile PNG de pe platformă

Twitter interzice animațiile PNG de pe platformă

0

Twitter interzice animațiile PNG care pot provoca convulsii peroanelor cu epilepsie sau care sunt foto-sensibile. Compania spune că a descoperit o eroare ce permitea utilizatorilor să adauge mai multe imagini animate în cadrul unui tweet, ocolind protecțiile de autoplay ale Twitter.

Care este motivul pentru care Twitter interzice animațiile PNG

Decizia a fost luată în urma unui atac asupra contului Fundației pentru Epileptici cu animații PNG ce pot provoca convulsii persoanelor epileptice și foto-sensibile. Utilizatorii s-au folosit de hashtagurile fundației pentru a posta animațiile.

Twitter spune că nu este sigură dacă unii utilizatori au folosit intenționat animațiile pentru a declanșa convulsii persoanelor epileptice. Chiar și așa, interzicerea acestora este o măsură preventivă.

Ne dorim ca toți utilizatorii să aibă o experiență sigură pe Twitter. APNG-urile au fost amuzante, dar nu respectă setările de autoplay, așa că eliminăm opțiunea de a le adăuga în tweet-uri. Facem asta pentru siguranța persoanelor foto-sensibile, inclusiv a persoanelor cu epilepsie.„, declară Twitter.

Alternativa APNG-urilor sunt GIF-urile

Chiar dacă APNG-urile sunt interzise acum, GIF-urile încă pot fi adăugate în tweet-uri. Din moment ce majoritatea oamenilor folosesc formatul pentru a-și împărtăși clipurile și reacțiile pe internet, actualizarea este puțin probabilă să modifice felul în care utilizatorii folosesc Twitter.

Pentru a se revanșa față de utilizatori pentru interzicerea APNG-urilor, Twitter a afirmat că lucrează la adăugarea textelor alternative pentru GIF-uri. Acest lucru va face animațiile mai accesibile pentru persoanele care depind de cititoarele de ecran ca să navigheze pe internet.

Twitter mai vorbește despre o funcție asemănătoare, care este mai bună pentru utilizatori și pentru experiența acestora pe platformă. Nu există alte informații în legătură cu funcția, dar cu siguranță Twitter va anunța mai multe despre ea.

Interzicerea APNG-urilor nu va face ca Twitter să fie sigur în totalitate pentru persoanele epileptice sau foto-sensibile. În trecut, utilizatorii au folosit și GIF-uri pentru a le face rău și altor utilizatori.

Cu toate acestea, faptul că APNG-urile au reușit să treacă de protecțiile de autoplay ale platformei le-a permis utilizatorilor să abuzeze de animații. Așadar, eliminarea acestora este un pas bun pentru platformă.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version