Home Servicii Mai ai roaming în Marea Britanie după Brexit?

Mai ai roaming în Marea Britanie după Brexit?

0

Ești român și locuiești sau călătorești frecvent în Marea Britanie? Atunci beneficiezi de roaming la tarife naționale, precum și de plafoanele tarifare aplicabile la nivel european pentru apelurile și SMS-urile transmise din România către numerele de telefon din Marea Britanie, până, cel puțin, la 31 decembrie 2020.

Acordul privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Acordul Brexit) prevede o perioadă de tranziție până la finalul anului. În această perioadă, cele mai multe dintre reglementările europene continuă să se aplice în relațiile dintre cele două părți. Negocierile ulterioare dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie vor stabili ce se întâmplă după 31 decembrie 2020.

Mai ai roaming în Marea Britanie după Brexit? Dacă da, cât timp

Astfel, sunt incluse regulamentul european „Roam like at home” și cel referitor la plafoanele tarifare pentru apelurile și SMS-urile în interiorul Spațiului Economic European. În acest context, utilizatorii români care călătoresc ocazional în Marea Britanie vor beneficia, cel puțin până la 31 decembrie 2020, de roaming la tarife naționale („Roam like at home”).

Deși de la 1 februarie 2020 Marea Britanie nu mai este stat membru al Uniunii Europene. Totodată, utilizatorii (persoane fizice) aflați pe teritoriul României care transmit apeluri sau SMS-uri către numere de telefon din Marea Britanie vor beneficia, cel puțin până la 31 decembrie 2020, de plafoanele tarifare aplicabile în interiorul SEE (0,19 Euro/minut, fără TVA, și 0,06 Euro/SMS, fără TVA).

Reamintim că plafoanele anterior menționate se aplică doar apelurilor și SMS-urilor care sunt tarifate în funcție de consumul efectiv. Nu și celor incluse în abonamente/(extra) opțiuni.

Teritoriile britanice unde nu se aplică reglementările europene

Reglementările europene vizează, cel puțin până la 31 decembrie 2020, numai teritoriul propriu-zis, european, al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, respectiv pe cel al Gibraltarului.

Reglementările europene nu vizează:

  • – teritoriile britanice de peste mări, în afara Gibraltarului:
    Anguilla, insulele Bermuda, teritoriul antarctic britanic, insulele Virgine Britanice, teritoriul britanic din Oceanul Indian, insulele Falkland, insulele Cayman, Montserrat, insulele Pitcairn, Henderson, Duci și Oeno, Sfânta Elena (insulele Sfânta Elena, Ascension și Tristan da Cunha), Akrotiri și Dhekelia, Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud, insulele Turks și Caicos
  • – dependențele coroanei britanice: insulele Anglo-Normande (Guernsey și Jersey) și insula Man

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version