Home Divertisment Aplicaţii Sistemul de tracking COVID-19 va fi lansat

Sistemul de tracking COVID-19 va fi lansat

0

Sistemul de tracking COVID-19 va fi lansat. Tehnologia de tracking a contactelor, pe care le au utilizatorii Apple și Google, va fi lansată dezvoltatorilor pe 28 aprilie.

Și Franța va avea propria aplicație de tracking COVID-19 și va fi disponibilă la mijlocul lunii mai.

Sistemul de tracking COVID-19 va fi lansat

Lansarea se face cu câteva săptămâni înainte de termenul inițial. Tim Cook a dezvăluit informația comisarului european Thierry Breton prin videoconferință, potrivit publicației Les Echos.

În videoconferință, Breton a făcut presiuni către Apple pentru a garanta că tehnologia de tracking a contactelor va fi în conformitate cu legile privind confidențialitatea UE. Cu alte cuvinte să asigure anonimatul, sa fie voluntară, transparentă, temporară, sigură și interoperabilă. UE a spus că va aproba tehnologia de tracking a contactelor, pe care le au utilizatorii Google și Apple, pentru o perioadă limitată de timp. Mai precis, pe durata crizei COVID-19, cu condiția să respecte regulile de confidențialitate.

Franța lucrează, dar întâmpină dificultăți cu propria aplicație

De asemenea, Franța dezvoltă propria aplicație de tracking a COVID-19, care va fi gata pe 11 mai. La această dată vor fi ridicate ordinele de restricție în țară. Guvernul francez intenționează să utilizeze tehnologia Bluetooth. Însă, este blocat de restricțiile pe care Apple le-a plasat în modul în care terțe aplicațiile pot utiliza datele Bluetooth. Breton nu a abordat acest punct, făcând referire la „considerentele tehnice care trebuie soluționate la nivelul statului membru [și nu la nivelul UE]”.

Videoconferința cu Cook a venit după un chat similar pe care britanicul l-a avut cu CEO-ul Google, Sundar Pichai și cu Susan Wojcicki. În timpul acelei discuții, el a întrebat Google despre aplicația de tracking a contactelor. De asemenea, a solicitat companiei să limiteze ratele de date în flux pentru a reduce solicitarea infrastructurii broadband din Europa. Majoritatea serviciilor, inclusiv Netflix, YouTube și alții au realizat demersuri în acest sens.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version