Home Divertisment Aplicaţii Intel lucrează la o flotă de robotaxi-uri – Achiziționează startup-ul Moovit

Intel lucrează la o flotă de robotaxi-uri – Achiziționează startup-ul Moovit

0

Intel lucrează la o flotă de robotaxi-uri. Compania achiziționează startup-ul Moovit pentru 900 de milioane de dolari.

Intel arată un interes profund în lumea mobilității inteligente și a conducerii autonome.

Astfel, compania a anunțat planul său de a achiziționa Moovit, startup- de date de tranzit urban cu baza în Israel.

Produsul principal Moovit este o aplicație de mobilitate urbană cu accent special pe transportul public. Aplicația este utilizată de sute de milioane de clienți. Folosește datele de tranzit public pentru a planifica rutele, precum și opțiuni de utilizare a scuterelor, bicicletelor și a altor companiilor de ridesharing, precum Uber și Lyft.

În ciuda aplicațiilor de planificare a rutelor de la Google și Apple, Moovit poate oferi serviciile și în zonele în care nu sunt disponibile date publice. Acest lucru este posibil pentru că aplicația se bazează parțial pe date cu resurse multiple. Aplicația este folosită de 800 de milioane de clienți  în 3.100 de orașe din 102 țări, precizează Intel.

Intel spune că, achiziționarea Moovit apropie compania de realizarea planului său de a deveni „un furnizor complet de mobilitate. Inclusiv servicii de robotaxi, care se estimează a fi o oportunitate de 160 de miliarde dolari până în 2030”.

Intel lucrează la o flotă de robotaxi-uri: Primul pas a fost achiziționarea Mobileye

Moovit este cea mai recentă achiziție pe bază de mobilitate a Intel. Compania a prezis anterior profituri de 7 trilioane de dolari a industriei de automobile autonome și de atunci a lucrat în a se poziționa ca beneficiar al acelor profituri.

În 2017, Intel a achiziționat Mobileye, un alt startup din Israel, specializat în cipuri pentru vehicule autonome bazate pe camere. Compania testează un serviciu de taxi „self-driven” în Israel.

De asemenea, intenționează să lanseze opțiunea de robotaxi în Coreea de Sud. De asemenea, Mobileye are un parteneriat cu startup-ul chinez Nio pentru a construi vehicule electrice autonome.

Intel a investit 50 de milioane de dolari în Moovit încă din 2018. Compania a fost fondată în 2012 și are sediul în Tel Aviv, Israel și are aproximativ 200 de angajați.

Intel vede Moovit, dar și sistemul avansat de asistență pentru șoferi (ADAS) al Mobileye, ca piese dintr-un puzzle în planul său de a implementa o flotă de robotaxi.

„Tehnologia ADAS de la Mobileye îmbunătățește deja siguranța a milioane de mașini.”, a spus Bob Swan, CEO Intel. Swan adaugă și că „Moovit accelerează capacitatea lor de a revoluționa cu adevărat transportul – reducerea congestiei și salvarea de vieți – având astfel un furnizor complet de mobilitate.”

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version