Home Servicii Donald Trump extinde interdicția Huawei până în mai 2021

Donald Trump extinde interdicția Huawei până în mai 2021

0

Donald Trump extinde interdicția Huawei până în mai 2021. Huawei și ZTE nu vor relua afacerile în Statele Unite prea curând.

Huawei nu va obține o ridicare a interdicției comerciale din SUA prea curând. Președintele Trump a prelungit până în mai 2021 ordinul executiv.  Ordinul interzice companiilor americane să cumpere și să folosească echipamente de telecomunicații care reprezintă un risc „inacceptabil” de securitate națională.

Ordinul executiv a fost cheia pentru ca Departamentul de Comerț să adauge Huawei pe Lista Entităților și să interzică gigantului de tehnologie (și rivalului ZTE) să mai opereze în țară.

Nu este deloc șocant că ordinul executiv este prelungit pentru mai mult timp. Trump și legiuitorii au continuat să scoată Huawei din rețelele americane ori de câte ori a fost posibil. Astfel, tensiunile cu China rămân ridicate.

Donald Trump extinde interdicția Huawei – Ce înseamnă asta pentru producător

Acestă decizie lasă, în continuare, Huawei fără prea multe opțiuni. Astfel, Huawei va trebui să evite companiile americane. Însă, acest lucru va obliga producătorul de tehnologie chinez să continue producția fără aplicații Google pe dispozitivele noi.

Altfel, Huawei va continua să întâmpine dificultăți în a-și menține unele dintre activități.

Pentru cei care sunt străini de conflictul comercial și politic dintre Huawei și SUA, respectiv China – SUA, am realizat o serie numită Soarta telefonului tău Huawei. Aici, găsiți toate detaliile de care ați putea avea nevoie pentru a face cât de cât lumină. Aceste materiale jurnalistice vă vor ajuta să înțelegeți de ce Huawei se află în contextul actual și ce înseamnă asta pentru produsele din portofoliul producătorului.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version