Home Divertisment Aplicaţii Facebook achiziționează platforma Mapillary

Facebook achiziționează platforma Mapillary

0

Facebook achiziționează platforma Mapillary, competitorul Google Street View. Platforma de imagini stradale va fi acum accesibilă utilizatorilor comerciali.

Facebook s-a descurcat binișor cu hărțile în ultimul timp. Anul trecut și-a deschis instrumentul AI pentru utilizatorii OpenStreetMap și și-a anunțat planurile de a recrea o planetă AR bazată pe o hartă 3D a lumii.

Mai recent, a fost implementată o hartă interactivă pentru a menține utilizatorii la curent cu răspândirea COVID-19. Acum, a fost achiziționat concurentul Google Street View, Mapillary.

Facebook achiziționează platforma Mapillary

Mapillary este o platformă de imagini stradale care scalează și automatizează cartografierea. Începând cu 2013, utilizatorii din aproximativ 190 de țări colectează fotografii din cartierele lor folosind smartphone-uri. Software-ul Mapillary le-a legat pe toate pentru a crea vederi imersive la nivel stradal.

Până acum, toate imaginile de pe Mapillary au fost folosite gratuit de oricine în scopuri necomerciale. Însă, începând de astăzi, acestea vor fi gratuite și pentru utilizatorii comerciali, ceea ce ne oferă un indiciu despre modul în care Facebook ar putea include serviciul pe propria platformă. Achiziția ajută la promovarea ambițiilor generale ale Facebook.

Așa cum am menționat, Mapillary este cel mai mare concurent al Google Street View și a atras atenția altor mari companii de tehnologie. Amazon a arătat un interes intens cu câțiva ani în urmă.

Au existat alternative precum Apple Maps și Bing Maps care au încercat cu greu să facă față ofertei venite de la Google. Dar cu Facebook la cârma Mapillary am putea vedea un competitor serios.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version