Home Divertisment Aplicaţii Permisele de conducere pot fi ținute pe smartphone în Coreea de Sud

Permisele de conducere pot fi ținute pe smartphone în Coreea de Sud

0

Permisele de conducere pot fi ținute pe smartphone în Coreea de Sud. Smartphone-urile sunt o extensie a noastră și mai era doar un pas până când utilizatorii să își poată stoca documentele personale în ele.

În Coreea de Sud tehnologia e cu mulți pași înaintea României. Așa se face că trei companii de telecomunicații din țara asiatică au îmbunătățit o aplicație existentă pentru ca șoferii să își poată stoca permisele în ea. Astfel, permisele de conducere digitale pot fi folosite pentru a achiziționa produse cu restricție de vârstă în anumite magazine.

Permisele de conducere tradiționale vor fi la un moment dat exclusiv digitale

SK Telecom, KT și LG Uplus au făcut echipă cu ATON pentru a integra permise de conducere digitale în aplicația PASS. Această aplicație era deja utilizată pentru a verifica plățile mobile. La adăugarea îmbunătățirilor în aplicație a participat și KNPA (Agenția de Poliție Națională Coreeană).

Începând cu luna iulie a acestui an, permisul de conducere digital va fi folosit pentru reeditarea și reînnoirea permiselor. Astfel, cu trecerea timpului utilizarea permiselor digitale va deveni o normalitate. Între timp, utilizatorii pot opta să își înregistreze detaliile în aplicație. Ulterior se va crea un permis digital care va prezenta poza utilizatorului, un cod QR și un cod de bare.

Funcțiile de securitate includ tehnologii de captură a ecranului, un strat de animație în continuă mișcare și resetări de cod. Utilizatorii vor avea posibilitatea să folosească un singur smartphone când se înregistrează pentru serviciu, iar tehnologia blockchain va ajuta la protejarea datelor sensibile.

„Mai departe vom lucra îndeaproape cu diferite instituții și companii pentru a promova utilitatea sa în servicii care nu necesită contactul față în față. De alfel, servicii ce au luat naștere în urma pandemiei de COVID-19.”, spune Oh Se-hyeon, vice-președinte SK Telecom.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version