Home Divertisment Aplicaţii Amazon nu va interzice TikTok pe telefoanele angajaților

Amazon nu va interzice TikTok pe telefoanele angajaților

0

Amazon nu va interzice TikTok pe telefoanele angajaților. Compania confirmă că un e-mail care anunță eliminarea aplicației a fost trimis ”din greșeală”.

Amazon spune că nu va cere angajaților să elimine aplicația populară de partajare a videoclipurilor TikTok de pe dispozitivele lor mobile. Asta în ciuda trimiterii unui e-mail care solicită angajaților să șteargă aplicația.

După cum arată un articol din The New York Times, Amazon le-a solicitat angajaților să elimine TikTok de pe dispozitivele lor mobile, invocând riscuri de securitate. Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat pentru The Verge că e-mailul a fost „trimis din greșeală”.

Amazon nu va interzice TikTok pe telefoanele angajaților

„E-mailul transmis de dimineață către unii dintre angajații noștri a fost trimis din greșeală.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon. „Nu există nicio modificare a politicilor noastre în ceea ce privește TikTok.”

„Din cauza riscurilor de securitate, aplicația TikTok nu mai este permisă pe dispozitivele mobile care accesează e-mailul Amazon.” Asta a declarat compania în e-mailul inițial pentru angajați vineri dimineață. „Dacă aveți TikTok pe dispozitiv, trebuie să îl eliminați până la 10 iulie. Asta pentru a păstra accesul mobil la e-mailul Amazon. În acest moment, utilizarea TikTok din browserul laptopului Amazon este permisă.”

Email-ul a fost obținut și publicat independent de mai mulți reporteri pe Twitter.

TikTok a fost surprins recent accesând date din clipboard-ul utilizatorului atunci când rulează în fundal. Astfel, aplicația expune parole sau alte date sensibile. Comportamentul a fost dezvăluit din cauza unei funcții noi în iOS 14 și nu este clar cât timp a fost prezent în aplicație. De atunci, TikTok a eliminat funcția. Însă, încălcarea confidențialității a readus preocupările de securitate ale aplicației. Mai ales pentru că este deținută de ByteDance, cu sediul în China.

Există posibilitatea eliminării TikTok din SUA

La începutul acestei săptămâni, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat pentru Fox News că administrația Trump „ia în considerare” interzicerea TikTok. Nu este clar modul în care administrația ar putea să interzică aplicația. Totuși, confuzia a aruncat comunitatea TikTok într-o stare de incertitudine.

Un purtător de cuvânt al TikTok a răspuns deciziei Amazon de a cere angajaților să elimine aplicația. Acesta a declarat: „Deși Amazon nu ne-a comunicat înainte de a trimite email-ul lor și încă nu înțelegem preocupările lor, suntem deschiși un dialog. Astfel încât să putem adresa orice probleme pe care le-ar putea avea și permite echipei lor să participe în continuare în comunitatea noastră.”

Guvernul indian a interzis 59 de aplicații cu legături în China, inclusiv TikTok la începutul acestei luni.

Ministrul Legii, Electronicii și Tehnologiei Informației, Ravi Shankar Prasad, a declarat atunci că guvernul a interzis aplicațiile pentru siguranță, securitate, apărare, suveranitate și integritatea Indiei.

Pentru siguranță, securitate, apărare, suveranitate și integritate a Indiei și pentru a proteja datele și confidențialitatea persoanelor din India, Guvernul a interzis 59 de aplicații mobile. Jai Hind!”, a spus el într-un tweet.

În urma unei pledoarii din partea dezvoltatorilor TikTok Bytedance Technology, interdicția a fost ridicată și aplicația poate fi descărcată din nou.

Rămâne de văzut dacă SUA va alege să elimine aplicația și dacă alte state îi vor urma exemplul. Mai ales având în vedere numeroasele plângeri în ceea ce privește securitatea.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version