Home Divertisment Aplicaţii Facebook testează Rights Manager pentru protejarea drepturilor de autor

Facebook testează Rights Manager pentru protejarea drepturilor de autor

0

Facebook testează Rights Manager, un nou mijloc prin care poți cere drepturi de autor pentru imagini. Compania a dezvăluit Rights Manager for Images. Rolul acestui instrument este să le ofere creatorilor capacitatea de a urmări și modera unde apar imaginile lor pe Facebook și Instagram.

În primă fază, Facebook testează Rights Manager cu parte dintre parteneri. Pentru a folosi instrumentul, creatorii vor încărca un document CSV al imaginii și metadatele sale. Aceștia pot preciza unde se aplică drepturile de autor. Managerul va monitoriza unde se afișează imaginea, iar creatorii pot decide să lase imaginea publicată, să solicite înlăturarea ei sau să o blocheze pe anumite teritorii.

Facebook testează Rights Manager, lucru ce poate afecta mulți utilizatori

Această decizie ar putea avea un impact major asupra conturilor de Instagram. Știm foarte bine că pe această platformă nu toată lumea are drept de autor pe imaginile pe care le publică. Schimbarea ar putea să afecteze inclusiv meme-urile. Gigantul social media va trebui să decidă dacă editarea unui meme poate fi egală cu crearea unei imagini noi.

Facebook nu a dezvăluit cu ce parteneri testează noul instrument. De asemenea, nu a precizat pentru moment când are în plan să deschidă platforma oficial.

”Pentru a accesa Rights Manager, administratorii paginii pot trimite o cerere pentru conținutul pe care l-au creat și doresc să îl protejeze. Rights Manager va găsi conținut corespunzător pe Facebook și Instagram. Setările pot fi ajustate pentru a se potrivi cu lucruri precum proprietatea care ar trebui să se aplice în întreaga lume sau numai în anumite locații.”, se arată pe blogul companiei.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version