Home Divertisment Evoluţie Marea Britanie cere încetarea instalarii kit-ului 5G de la Huawei

Marea Britanie cere încetarea instalarii kit-ului 5G de la Huawei

0
Marea Britanie cere încetarea instalarii kit-ului 5G de la Huawei

Marea Britanie cere încetarea instalarii kit-ului 5G de la Huawei până în septembrie. Guvernul limitează calendarul operatorilor de telecomunicații naționali. Astfel, aceștia trebuie să înceteze instalarea kitului 5G de la Huawei până în luna septembrie, conform BBC.

Marea Britanie cere încetarea instalarii kit-ului 5G de la Huawei

Anterior, a fost anunțată interzicerea achiziționării de seturi de telecomunicații de la Huawei și colaboratori până la sfârșitul acestui an. Acțiunea a fost motivată pe baza preocupărilor ce țin de securitate națională a companiilor care intră sub jurisdicția legilor de supraveghere a statului chinez. Miniștrii britanici sunt îngrijorați că operatorii ar putea depozita kit-ul pentru instalarea pe termen scurt pentru a crea un buffer opțional.  Acest lucru este posibil deoarece este permisă scoaterea acestor kit-uri din rețelele 5G existente până în 2027. Astfel, păstrarea echipamentelor deja instalate va fi permisă până atunci.

Un proiect de lege privind securitatea telecomunicațiilor urmează să fie introdus în parlament mâine. Proiectul va permite guvernului să identifice aceste kit-uri ca fiind un risc pentru securitate națională. De asemenea, va permite și interzicerea utilizarea acestuia în rețelele interne.

Secretarul digital Oliver Dowden a declarat pentru BBC că face eforturi pentru eliminarea completă a vânzătorilor cu risc ridicat”.

În iulie, guvernul a declarat că modificările aduse regimului de sancțiuni al SUA înseamnă că nu mai poate gestiona riscul de securitate asociat Huawei.

Mișcarea a reprezentat un viraj major față de poziția politică anunțată în ianuarie. Marea Britanie anunțase la acea vreme că va permite vânzătorilor chinezi să joace un rol limitat în furnizarea rețelelor interne. Cu toate acestea, decizia s-a confruntat cu opoziție vocală în guvern. De asemenea, Maria Britanie s-a confruntat și cu presiuni ridicate din partea SUA.

Alături de politicile de restricționare a utilizării vânzătorilor 5G cu risc ridicat, Marea Britanie a declarat că va lua măsuri pentru a încuraja noii veniți să intre pe piață. Aceasta decizie vine ca urmare a faptului că noua lipsă a furnizorilor poate rezulta într-un alt risc de securitate.

Marea Britanie are o nouă strategie

Astăzi a fost publicată o strategie de diversificare a lanțului de aprovizionare pentru 5G. Dowden avertizează că restricționarea vânzătorilor cu „risc ridicat” pune țara în situația de a „depinde în exces de prea puțini furnizori”.

„Această strategie de diversificare 5G este un plan clar și ambițios pentru a ne dezvolta lanțul de aprovizionare cu telecomunicații, asigurându-ne în același timp rezistența la tendințele și amenințările viitoare”, scrie el. „Are trei aspecte principale: sprijinirea furnizorilor titulari; atragerea de noi furnizori pe piața britanică; și accelerarea dezvoltării și implementării soluțiilor de interfață deschisă.”

Guvernul britanic acordă un buget inițial de 250 de milioane de lire sterline. Bugetul va sprijini planul de diversificare 5G pentru a încerca să creeze un impuls pentru creșterea concurenței și a interoperabilității.

„Realizarea acestei viziuni pe termen lung depinde de înlăturarea barierelor care îi împiedică pe noii veniți pe piață să adere la lanțul de aprovizionare, de a investi în cercetare și dezvoltare pentru a sprijini dezvoltarea accelerată și implementarea modelelor de implementare interoperabile și colaborarea internațională și coordonarea politicilor între guvernele naționale și industrie”, scrie Dowden.

Pe termen scurt și mediu, guvernul spune că va prioritiza sprijinul pentru furnizorii existenți. Astfel, cel mai probabil beneficiarul pe termen scurt al strategiei va fi Nokia.

Totuși guvernul britanic mai spune că va „încerca să atragă noi furnizori pe piața britanică pentru a începe procesul de diversificare cât mai curând posibil”.

„Ca parte a abordării noastre, vom acorda prioritate oportunităților de a construi capacitatea Regatului Unit în domeniile cheie ale lanțului de aprovizionare”, arată Dowden. El adaugă: „Pe măsură ce progresăm în această activitate, așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu operatorii de rețea din Marea Britanie, furnizorii de telecomunicații și guvernele internaționale să ne atingem obiectivele comune ale unei piețe de aprovizionare cu telecomunicații mai competitive și mai vibrante. ”

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version