Home Divertisment Evoluţie Uber a vândut Uber Elevate

Uber a vândut Uber Elevate

0
Uber a vândut afacerea cu taxiul zburător

Uber a vândut Uber Elevate. Taxiul zburător este acum proprietatea companiei Joby Aviation din California.

Uber a vândut Uber Elevate

Joby fabrică deja avioane electrice VTOL, așa că achiziționarea diviziei Uber nu este surprinzătore. Această tranzacție va permite accesul la infrastructura de aplicații Uber și invers. Astfel, integrând în esență aplicațiile lor terestre și aeriene, de îndată ce avioanele Joby sunt certificate FAA. Se așteaptă ca acest lucru să se întâmple în următorii ani și proiectul ar putea fi finalizat în 2023.

„Am fost mândri să fim partenerii Uber Elevate anul trecut și suntem și mai mândri că îi primim astăzi în echipa Joby”, a declarat fondatorul și CEO-ul Joby Aviation JoeBen Bevirt.

„Acest acord ne permite să aprofundăm parteneriatul nostru cu Joby, liderul clar în acest domeniu, pentru a accelera calea către a aduce în piață aceste tehnologii”, a adăugat CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi. „Suntem încântați că soluția lor de mobilitate transformatoare va deveni disponibilă pentru milioane de clienți care se bazează pe platforma noastră.”

Specificul acordului nu a fost făcut public. Însă, Joby a anunțat că Uber intenționează să „investească încă 75 de milioane de dolari în Joby ca parte a unei tranzacții mai largi… și a unui parteneriat extins între cele două companii-mamă”. Uber a investit deja 50 de milioane de dolari în companie în ianuarie trecut.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version