Home Divertisment Aplicaţii Facebook s-a oferit să licențieze rețeaua și codul

Facebook s-a oferit să licențieze rețeaua și codul

0
Facebook a oferit să licențieze rețeaua și codul

Facebook s-a oferit să licențieze rețeaua și codul, pentru a evita acțiunile antitrust. Autoritățile de reglementare au refuzat soluția gigantului de tehnologie.

Facebook s-a oferit să licențieze rețeaua și codul

În urma procesului intentat de Comisia Federală de Comerț împotriva Facebook, apar noi detalii. Washington Post raportează că în perioada preliminară cazului, a apărut inclusiv o ofertă neobișnuită de licențiere a codului și a rețelei.

Potrivit rapoartelor Washington Post, Facebook a fost dispus să modifice în mod semnificativ practicile comerciale pentru a evita litigiile. Asta include și o măsură conform căreia ar „permite [altei] firme sau dezvoltator să licențieze accesul la codul său puternic – și la rețeaua complexă de relații a utilizatorilor săi – astfel încât să poată crea mai ușor propria versiune a unei rețele sociale. ”

În cele din urmă, FTC a refuzat oferta Facebook, depunând plângerea antitrust pe 9 decembrie. Dosarul susține că Facebook a folosit puterea platformei pentru a înăbuși concurenții.

Nu este clar cum ar arăta în practică un aranjament de licențiere a platformei. Însă, este o propunere tentantă pentru unii reformatori tehnologici. Acest tip de acord de licențiere ar permite unor debutanți ca TikTok să cumpere acces la multe dintre cele mai puternice instrumente ale Facebook. Însă, nu este clar dacă ar produce concurență semnificativă pentru companie.

Problemele Facebook și Google tind să se extindă

Facebook se confruntă, de asemenea, cu un nou control asupra unui presupus acord cu Google pentru coordonarea rețelelor publicitare. Un raport publicat de The Wall Street Journal descrie detaliile unui acord de rețea publicitară între cele două companii. Acest acord a fost detaliat anterior într-un dosar împotriva Google depus de către procurorul general din Texas. Potrivit plângerii, acordul garantează că Facebook va câștiga un anumit procent din ofertele de pe site-ul de licitații al companiei, ceea ce ar putea constitui o colaborare între cele două companii.

Potrivit The Wall Street Journal, acordul a fost promovat în mod explicit de către COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg, care i-a spus CEO-ului Mark Zuckerberg că acordul este „o afacere strategică mare”. Directorilor Facebook li s-au dat, de asemenea, instrucțiuni detaliate și explicite despre cum să evite infracțiunile antitrust.

Ambele companii neagă acuzația, deși multe dintre dovezile statului nu au fost încă prezentate. „Afirmațiile lui AG Paxton despre tehnologia publicitară sunt inexacte”, a declarat un reprezentant Google pentru The Verge. „Nu manipulăm licitația, iar participarea Facebook la Open Bidding nu împiedică compania să participe la licitarea antetului sau la orice altă licitație similară.”

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version