Home Divertisment Evoluţie SpaceX va încerca să „prindă” racheta Super Heavy

SpaceX va încerca să „prindă” racheta Super Heavy

0
SpaceX va încerca să „prindă” racheta Super Heavy

SpaceX va încerca să prindă racheta Super Heavy folosind turnul de lansare. Se pare că nu ar avea nevoie de picioare pentru aterizare.

SpaceX pare să nu se bazeze pe picioare de aterizare pentru rachetele de nouă generație. Elon Musk a dezvăluit că SpaceX sa va încerca să „prindă” viitoarea rachetă Super Heavy folosind brațul turnului de lansare. Va folosi aripile de rețea (utilizate pentru a ajuta la controlul coborârii) pentru a susține sarcina. Acest proces ar putea cupla în mod eficient racheta folosind brațul turnului înainte ca aceasta să ajungă la sol.

SpaceX va încerca să „prindă” racheta Super Heavy

Acest lucru ar necesita o poziționare foarte precisă. Însă, este un drum lung de parcurs până când testele de zbor Super Heavy ar putea începe. Cel mai devreme testele ar putea începe în câteva luni. Dacă va avea success, metoda de prindere ar putea scuti SpaceX de adăugarea de picioare voluminoase la racheta sa. Un sistem de manevră cu adevărat precis ar putea chiar să reducă timpul de relansare. Astfel, SpaceX ar putea relansa racheta fără a fi nevoie să o mute din poziția sa de aterizare.

Acest lucru ar putea fi crucial pentru obiectivele SpaceX. Musk și compania doresc în cele din urmă un sistem de rachete mai bune decât seria Falcon. Acest lucru ar ajuta seria Starship să lanseze programele rapid pentru o serie de misiuni, inclusiv misiuni pe Lună și Marte. O rachetă care nu necesită mai mult decât realimentarea poate ajuta la realizarea acestor obiective.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version