Home Divertisment Evoluţie Moștenitorul Samsung ‘Lee Jae-yong’ condamnat din nou

Moștenitorul Samsung ‘Lee Jae-yong’ condamnat din nou

0

Moștenitorul Samsung ‘Lee Jae-yong’ condamnat din nou. Acesta a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare.

Moștenitorul Samsung ‘Lee Jae-yong’ condamnat din nou

Lee Jae-yong, cunoscut sub numele de Jay Y. Lee, este liderul de facto și moștenitor al conglomeratului grupului Samsung. Acesta a fost condamnat la închisoare timp de doi ani și șase luni pentru acuzații de luare de mită, potrivit Bloomberg.

Fiul controversatului președinte Samsung, Lee Kun-hee, care a murit în octombrie, a fost închis pentru prima dată în 2017, în urma scandalului legat de succesiune. Scandal ce s-a încheiat cu înlăturarea președintelui Coreei de Sud, Park Geun-hye. Lee a executat doar un an dintr-o pedeapsă de cinci ani înainte de rejudecarea să fie dispusă în 2019.

Lee fusese acuzat că a oferit cai și alte bunuri unui prieten al fostului președinte. Toate acestea pentru a câștiga sprijinul guvernului în succesiunea sa la Samsung. Președintele Park execută o pedeapsă de 20 de ani pentru diverse acuzații, inclusiv luare de mită.

În decembrie, Lee a oferit scuze publice pentru rolul său în complotul succesoral. El s-a angajat, de asemenea, că nu va transmite copiilor săi controlul asupra conducerii dinastiei coreene. Lee Jae-yong, în vârstă de 52 de ani, este nepotul fondatorului Samsung Lee Byung-chul.

Se așteaptă ca hotărârea să creeze un vid de conducere în vârful conglomeratului, ceea ce ar putea complica deciziile strategice majore. Samsung este în prezent condus de o echipă de directori ai companiei.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version