Home Divertisment Aplicaţii Google amenință că va dezactiva Search în Australia

Google amenință că va dezactiva Search în Australia

0

Google amenință că va dezactiva Search în Australia. Compania va dezactiva Search dacă este forțată să plătească pentru știri. Purtătorul de cuvânt al companiei a făcut declarația la o ședință a Senatului.

Google amenință că va dezactiva Search în Australia

Google nu a fost de acord cu guvernul australian încă de când acesta din urmă a început să lucreze la un cod de conduită obligatoriu. Codul ar impune ca Facebook, Google și alții să plătească publicațiile pentru utilizarea conținutului. Potrivit The Sydney Morning Herald, Google este dispus să se retragă din țară dacă este forțat să plătească pentru știri. Mel Silva, directorul executiv Google Australia, a declarat Senatului într-o ședință: „Dacă această versiune a codului ar deveni lege, nu ne-ar oferi altă alegere reală decât să încetăm să punem la dispoziție Search Google în Australia”.

Oficialii țării negociau un acord care să facă plățile voluntare. Însă, după impactul pandemiei asupra veniturilor publicitare din industria de știri, guvernul a ales să facă plățile obligatorii. Ca răspuns, Google a publicat o scrisoare deschisă în august 2020. Astfel, avertizând utilizatorii că serviciile gratuite de căutare și YouTube sunt „expuse riscului” dacă guvernul pune în aplicare legea propusă. Gigantul de tehnologie a renunțat, de asemenea, la planurile de lansare a unui News Showcase în Australia.

Când a fost întrebat despre declarația Google, prim-ministrul Scott Morrison a spus: „Oamenii care vor să lucreze cu asta, în Australia, sunteți foarte bineveniți. Dar noi nu răspundem la amenințări. ”

Google declară că o astfel de lege ar afecta veniturile

Silva neagă că declarația a fost o amenințare. „Este o realitate”, a spus ea, precizând că retragerea Search din țară este „scenariul cel mai rău”. Ea a spus că efectuarea plăților către publicații ar distruge afacerea Google. Propunerea „va crea un precedent de nesuportat pentru afacerile [sale] și economia digitală”. Ea a adăugat: „Nu este compatibil cu modul în care funcționează motoarele de căutare sau cu modul în care funcționează internetul”. Într-o postare pe blog publicată de companie, aceasta a spus că „se angajează să ajungă la un cod funcțional și să vadă o cale clară spre a ajunge acolo”

De asemenea, Facebook s-a opus de la început plăților obligatorii. Rețeaua socială nu a amenințat că va părăsi Australia dacă propunerea devine o lege, dar nu ar mai putea oferi știri ca produs.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version