Home Divertisment Evoluţie Epic Games aduce lupta cu Apple în Uniunea Europeană

Epic Games aduce lupta cu Apple în Uniunea Europeană

0

Epic Games aduce lupta cu Apple în Uniunea Europeană. O nouă plângere antitrust vine în urma acțiunilor întreprinse în SUA, UK și Australia.

Epic Games aduce lupta cu Apple în Uniunea Europeană

Epic Games, a înregistrat  o reclamație oficială antitrust la Comisia Europeană, împotriva Apple. Epic susține că „restricțiile anticoncurențiale atent concepute” ale Apple au „eliminat complet concurența în distribuția aplicațiilor și proceselor de plată”.

Se pare că acest lucru îi determină pe consumatori să joace la prețuri mai mari. De asemenea, oferă Apple prea mult control asupra dezvoltatorilor de pe platforma sa.

Această plângere este cea mai recentă acțiune juridică întreprinsă de Epic Games împotriva Apple. Dezvoltatorul critică controlul Apple asupra distribuției de software cu App Store. În aceeași măsură critică politicile Apple privind plățile. Este vorba despre comisionul de 30% care se aplică achizițiilor în aplicație.

CEO-ul Epic, Tim Sweeney, a declarat că acest comision de 30% este o „taxă”. Epic susține că politicile Apple oferă propriilor servicii un avantaj nedrept față de alți dezvoltatori iOS.

În noiembrie, Apple a spus că își va reduce comisionul în App Store la 15% pentru orice dezvoltator care câștigă mai puțin de 1 milion de dolari în venituri anuale. Decizia a venit ca răspuns la presiunea dezvoltatorilor și a autorităților de reglementare.

În anunțul său, Epic Games declară că nu solicită despăgubiri de la Apple în UE. În schimb, spune că dorește „remedii eficiente și aplicate la timp” pentru a aborda ceea ce pretinde că sunt practicile anticoncurențiale ale Apple.

„Vrem doar să fie aplicată interdicția ca aceste companii platformă să își folosească controlul asupra hardware-ului pentru a exercita controlul asupra piețelor secundare și a-i forța să concureze în condiții egale cu fiecare concurent”, a declarat Tim Sweeney pentru The Financial Times.

Epic a pornit mai multe acțiuni legale în Australia, UK și SUA

Disputa Epic – Apple a izbucnit vara trecută când dezvoltatorul a încercat să ocolească comisionul de 30% a Apple la achizițiile din aplicații în Fortnite. Apple a răspuns eliminând jocul din App Store. Epic Games a lansat un proces ca răspuns.

Epic a lansat ulterior proceduri legale în Australia și a lansat plângeri către tribunalul antitrust din Marea Britanie cu privire la acțiunile Apple. Epic Games și Apple se vor întâlni în instanță în luna mai, potrivit The Financial Times.

Pe lângă provocarea Apple, Epic a dat în judecată Google și după ce a eliminat Fortnite din Google Play Store.

Apple a declarat Bloomberg că Epic și-a încălcat intenționat politicile din App Store și că acestea „se aplică în mod egal fiecărui dezvoltator și protejează clienții”. Compania spune că acțiunile Epic „au făcut pioni din clienți și așteptăm cu nerăbdare să clarificăm acest lucru Comisiei Europene”.

Noua plângere vine în urma anunțului UE de anul trecut cu privire la deschiderea unei anchete antitrust oficială împotriva Apple. Ancheta va analiza practicile din App Store și Apple Pay.

UE vrea să verifice dacă politicile Apple înăbușă și denaturează concurența. De asemenea, aplicația de mesagerie Telegram a depus plângeri către UE legate de politicile Apple, cerând să permită utilizatorilor să descarce software în afara App Store.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version