Home Divertisment Aplicaţii Google Workspace aduce noi funcții pentru munca la distanță

Google Workspace aduce noi funcții pentru munca la distanță

0

Google Workspace aduce noi funcții pentru munca la distanță. Noile funcții includ modalități de a-ți seta starea în instrumentele Google.

Google Workspace aduce noi funcții pentru munca la distanță

Google adaugă o serie de noi funcții la Google Workspace. Printre funcții se numără noi instrumente pentru clasificarea timpului de focalizare în Google Calendar și Chat. De asemenea, funcțiile includ modalități mai bune de a te alătura videoconferințelor Google Meet cu mai multe dispozitive. Nu în ultimul rând, Google face Google Assistant disponibil în Workspace.

Compania încearcă să clasifice aceste caracteristici ca parte a unui nou impuls pentru ceea ce numește „echitate de colaborare”. Pentru Google, acesta este un mod înțelept de a explica instrumentele pe care încearcă să le creeze. Astfel, persoanele care lucrează de acasă nu vor fi dezavantajate în comparație cu persoanele care lucrează de la un birou.

Pe lângă setarea orelor de lucru, utilizatorii vor putea crea și un nou tip de eveniment numit Focus Time. Când este configurat un bloc de Focus Time, Google spune că va limita „notificările în timpul acestor evenimente”. De asemenea, se poate seta locația, permițând colegilor să obțină o mai bună înțelegere a disponibilității și fusului orar.

Diferitele instrumente Workspace, precum Gmail și Chat, vor fi la curent cu starea și locația curentă și vor ajusta notificările în funcție de necesități.

Noile funcții sunt menită să arate disponibilitatea utilizatorilor

Noile tipuri de stări din calendar permit Google să creeze un fel de grafic „timpul petrecut” axat pe muncă. Acesta arată cât timp se pierde în ședințe în fiecare săptămână. Google spune că această defalcare „Time Insights” va fi disponibilă numai angajaților, nu superiorilor.

Google Calendar Time Insights

Google introduce și „experiențe pe al doilea ecran” pentru Google Meet. În esență, permite utilizatorilor să se conecteze la o întâlnire de pe mai multe dispozitive. Astfel, facilitând partajarea ecranelor fără ca întâlnirea să ocupe disponibilitatea laptopului. Ideea este că angajații ar putea folosi un Google Nest Hub Max sau telefonul lor pentru a se conecta la ședință.

Pe telefoane, Google Meet preia o vizualizare pe plăci mobile pentru apeluri video, asistență imagine în imagine și share screen. Nu este clar dacă aceste instrumente vor funcționa atât pe Android, cât și pe iOS.

Google construiește, de asemenea, oferta Google Workspace Essentials cu costuri reduse, cu suport pentru Chat, Jamboard și Calendar.  

În cele din urmă, Google spune că lansează „Google Workspace Frontline”, pe care îl numește o „soluție personalizată” pentru angajații din prima linie. Pare a fi o modalitate simplificată pentru administratori de a configura Google Workspace pentru angajații din retail sau din teren.

De asemenea, va face posibilă crearea de aplicații AppSheet (aplicații simple, bazate pe formular) în Foi de calcul Google.

Împreună, setul de actualizări pe care Google le anunță par a fi concepute în principal pentru a face întâlnirile fie mai puțin dureroase, fie mai ușor de evitat.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version