Home Divertisment Evoluţie Intel și DARPA lucrează la criptarea avansată cloud

Intel și DARPA lucrează la criptarea avansată cloud

0

Intel și DARPA lucrează la criptarea avansată cloud. Intel încerca să accelereze timpii de calcul în domeniul criptării complet homomorfe.

Intel și DARPA lucrează la criptarea avansată cloud

Intel s-a înscris ca partener de cercetare DARPA. Proiectul este centrat pe criptarea complet homomorfă sau pe scurt FHE. Programul de protecție a datelor în medii virtuale (DPRIVE) caută modalități de a avansa câmpul FHE pentru a îmbunătăți nivelul confidențialității.

Pe scurt, FHE permite procesarea datelor criptate fără a mai fi nevoie să fie decriptate. Acesta ar fi un salt major pentru securitate. Însă, în acest moment, FHE nu este cea mai practică abordare în majoritatea cazurilor.

Potrivit DARPA, un calcul pe care un laptop obișnuit îl face într-o fracțiune de secundă ar dura în prezent săptămâni pe un server care rulează FHE. Descoperirea unui modul de atenuare a acestei „taxe de performanță” este esențială pentru ca FHE să fie adoptat pe scară largă.

Ca parte a acestui proiect, Intel va dezvolta un accelerator de circuit integrat specific aplicației. Scopul este de a accelera timpii de calcul FHE. Compania lucrează, de asemenea, cu Microsoft pentru a testa tehnologia pe Microsoft Azure și Microsoft JEDI.

De asemenea, IBM lucrează la FHE. Anul trecut, a lansat un set de instrumente pentru a facilita exploatarea metodei de criptare în aplicațiile iOS, macOS și Linux.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version