Home Divertisment Aplicaţii YouTube lansează un nou instrument pentru creatori

YouTube lansează un nou instrument pentru creatori

0

YouTube lansează un nou instrument pentru creatori. Teoretic, instrumentul va ajuta în gestionarea problemelor legate de monetizare.

YouTube lansează un nou instrument pentru creatori

YouTube va avertiza creatorii asupra problemelor legate de drepturile de autor înainte ca videoclipurile lor să fie publicate. Cu scopul de a face procesul de încărcare și procesul publicitar mai ușor, YouTube lansează un nou instrument numit Checks. Instrumentul îi spune unui creator din timp dacă videoclipul său conține materiale protejate prin drepturi de autor și respectă regulile publicitare.

Înainte de Checks, creatorii își încărcau videoclipurile pe YouTube fără a avea certitudinea că nu vor exista probleme. Obiectivul YouTube este de a reduce cantitatea de „pictograme galbene” pe care creatorii le văd lângă videoclipul lor. Semnele sugerează că veniturile din publicitate sunt reținute din cauza drepturilor de autor sau a încălcării regulamentelor.

Acest nou sistem se bazează pe Content ID. Dacă sistemul YouTube de identificare a drepturilor de autor constată o încălcare după scanarea unui videoclip, politica titularului drepturilor va fi aplicată automat videoclipului. Acest lucru ar putea duce fie la blocarea completă a videoclipului, fie deținătorii drepturilor încasează banii de pe urma videoclipului.

Dacă Content ID potrivește conținutul din videoclipul creatorului cu un alt deținător de drepturi, creatorul care încarcă videoclipul respectiv va primi o notificare prin intermediul Checks pentru a găsi o modalitate de a elimina acea parte a videoclipului din timp. Acestă procedură va permite ca videoclipurile să poată monetiza din momentul în care sunt încărcate.

YouTube va permite creatorilor să conteste decizia înainte de publicare

Însă, verificările durează câteva zile până la procesare. Astfel, creatorii pot alege să aștepte până la soluționarea contestației înainte de publicare sau pot publica videoclipul în timp ce așteaptă rezultatul final.

În cazul în care se constată că creatorul nu a folosit conținut protejat prin drepturi de autor, veniturile din publicitate câștigate în timpul respectiv sunt plătite creatorului. În cazul în care se constată că s-a utilizat conținut protejat, veniturile din publicitate sunt plătite titularilor drepturilor.

Astfel, YouTube permite creatorilor să rezolve posibilele probleme înainte de publicare, făcând procesul mai ușor de gestionat.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version