Home Lifestyle Auto Accident mortal cu Tesla Model S

Accident mortal cu Tesla Model S

0
Accident mortal cu Tesla Model S

Accident mortal cu Tesla Model S s-a înregistrat în SUA. Accidentul s-a soldat cu moartea a doi bărbați. Autoritățile suspectează că nu ar fi fost nimeni la volan, în momentul producerii accidentului. Incidentul ridică semne de întrebare cu privire la modul autopilot promovat de compania Tesla.

Tesla este din nou supusă la presiuni cu privire la pilotul automat, în urma unui accident mortal. Publicațiile Wall Street Journal și Reuters raportează că doi bărbați au murit după ce un vehicul Tesla Model S din 2019 a intrat cu viteză într-un copac, la nord de Houston. Potrivit informațiilor, nu ar fi fost nimeni pe scaunul șoferului. Unul dintre bărbați se afla pe scaunul pasagerului din față, în timp ce celălalt se afla pe bancheta din spate.

Nu se știe cu certitudine dacă pilotul automat a fost activ în timpul accidentului. Bărbații nu au fost identificați. Informațiile deținute indică doar faptul că unul avea 59 de ani, iar celălalt avea 69 de ani.

Accident mortal cu Tesla Model S

Dacă Tesla Model S a fost cu adevărat fără șofer, incidentul a survenit pe fondul erorii umane. Ocupanții ar fi putut încurca pilotul automat cu conducerea în sine a vehiculului, ori ambele. De multă vreme există o îngrijorare cu privire la această tehnologie nouă. De cele mai multe ori, oamenii îi atribuie o siguranță mai mare decât o poate oferi aceasta. Șoferii presupun că pot lua mâinile de pe volan sau cred chiar că pot părăsi scaunul șoferului.

Cu toate acestea, chiar și versiunea beta a modului autopilor nu oferă o autonomie completă. Astfel, șoferul trebuie să fie gata în orice moment să preia controlul mașinii.

Acest accident reiterează și faptul că echipajele de intervenție nu sunt pregătite de intervenția în cazul unui incendiu a unei mașini electrice. Problema cea mai mare o constituie bateriile lor mari de litiu. Potrivit autorităților, a fost necesar un timp de 4 ore pentru stingerea incendiului. Echipa de intervenție a fost nevoită sî contacteze chiar compania Tesla pentru ajutor.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version