Home Recomandăm Rabla pentru Electrocasnice: Totul despre ETAPA 2

Rabla pentru Electrocasnice: Totul despre ETAPA 2

0
Rabla pentru Electrocasnice: Totul despre ETAPA 2

Rabla pentru Electrocasnice: Etapa 1 a avut un buget care a fost epuizat în mai puțin de 24 de ore. În prima etapă au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparate frigorifice. În total, Etapa 1 a beneficiat de un buget de 30 de milioane de lei.

Etapa 2 se va adresa aparatelor electrocasnice precum televizoare, laptopuri şi tablete. Etapa va începe pe 4 iunie, ora 10:00 şi se va desfăşura în aceleaşi condiţii. Persoanele care vor să beneficieze de voucherele în valoare de 300 lei pentru tablete, 400 lei pentru televizoare și 500 lei pentru laptopuri, vor trebui să se înscrie pe https://electrocasnice.afm.ro/, ținând cont de Ghidul de finanțare publicat pe site. Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele se va desfășura în perioada 4 iunie – 17 iunie.

Dacă achiziționarea televizoarelor prin programul rabla pentru electrocasnice impune un standard minim în ceea ce privește clasa energetică pe care produsul trebuie să o aibă, acest lucru nu este valabil și pentru tablete și laptopuri.

Când vorbim de tablete, avem o ofertă ce depășete 400 de modele. Este destul de dificil să găsești tableta potrivită nevoilor tale. Așa că vom aplica o serie de filtre care să ne ajute. Astfel, vom alege tabletele care au procesorul cu 8 nuclee, memorie RAM de 4GB și 64GB mediu de stocare. În acest fel s-a restrâns și numărul de oferte pe intervalele de preț.

Rabla pentru Electrocasnice: Tabletele

În întervalul de preț 500 – 800 lei avem o serie de modele de la producători precum Blackview, Teclast, YOTOPT și TOSCIDO. Dacă ar fi să aplicăm reducerea de 300 lei, prețul acestor tablete ar fi redus semnificativ. Cu toate acestea, sunt branduri foarte puțin cunoscute. Tabletele sunt vândute prin intermediul unor reselleri prin marketplace, iar dacă vei avea probleme și trebuie să apelezi la garanție, nu îți poate garanta nimeni că vei avea un proces lin, fără probleme. Sfatul meu este să te ferești de astfel de produse.

În intervalul de preț 800 – 1500 lei, lucrurile se schimbă. Avem producători cunoscuți precum Lenovo și Huawei. În ceea ce privește produsele Lenovo și Huawei, acestea pot fi achiziționate cu cea mai mare încredere. Companiile pun la dispoziție toate măsurile pentru a aplica garanția, în caz de nevoie. Acestea au încheiat contracte de service cu entități precum ESD-ROM, companii specializate în repararea produselor electronice și electrocasnice.

Dacă ar fi să recomand două produse din această gamă de preț, aș recomanda Tableta Lenovo Tab M10 FHD Plus, care are un preț de 1076,99 lei, respectiv Tableta Huawei Mediapad T5, care poate fi achiziționată la prețul de 999 lei. Ambele tablete au conexiune doar WiFi, dar sunt potrivite pentru orice activitate casnică, fie că este mânuită de un copil sau de un adult.

Segmentul de preț 1500 – 2000 lei este dominat de Samsung. Fără doar și poate, Tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite este un must-have în această categorie. Iar asta doar dacă ne luăm după capacitatea bateriei, care este de 7040 mAh. Este cu peste 2000 mAh mai mult decât ce oferă Huawei și Lenovo în categoria de preț 800 – 1500 lei, dar și mai mult decât oferă Tableta Lenovo M10 TB-X606X, care costă 1599,36 lei. Mai mult, Galaxy Tab S6 Lite are un preț de 1529,99 lei. Dacă ar fi să aleg, aș merge pe Samsung.

Rabla pentru Electrocasnice: Laptopuri

Mai departe avem cea de-a doua categorie de produse, care nu este condiționată de niciun indice de performanță: laptopurile. Voucherul pentru laptopuri are valoarea de 500 de lei. Pentru a avea o listă cât mai relevantă, vom aplica și în acest caz o serie de filtre. Nu multe, că nu avem nevoie. Vrem ca laptopul să aibă cel puțin 6GB memorie RAM și placă video dedicată. Asta pentru că mai vrei să mai rulezi un joc sau poate, de ce nu, să editezi foto-video. Placa video dedicată te va ajuta la randarea previzualizării.

Odată ce am aplicat filtrele, am rămas cu destul de multe opțiuni, pe patru intervale de preț. Pe noi ne interesează doar intervalul de 2000 – 3000 de lei. În acest interval de preț avem laptopuri de la producători precum HP, Acer și Lenovo. Toți sunt producători foarte buni și apreciați pe acest segment. Cu toate acestea, trebuie să ne limităm doar la un singur model de la fiecare. În acest sens, nu m-aș arunca nici la pragul inferior, dar nici la pragul superior. Personal aș merge chiar înainte de pragul superior.

De la HP aș opta pentru Laptopul HP 250G7 15.6″ FHD i5-1035G. Putem observa că este un laptop redus de la 3925 lei, prețul actual fiind de 2844,10 lei. Cu reducerea de 500 lei, îl poți achiziționa la doar 2344,10 lei. Este un preț foarte bun pentru specificațiile pe care le oferă.

De la Lenovo aș merge pe Laptopul Gaming Lenovo IdeaPad 3 15ARH05 cu procesor AMD Ryzen 5 4600H. Redus de la 3799,99 lei, prețul actual este de doar 2899,99 lei. Laptopul are o placă dedicată NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GB, care te poate ajuta destul de mult, comparativ cu unele laptopuri un pic mai ieftine, dar cu placă integrată.

Acer Aspire 7 are cea mai mare reducere de preț

Ultimul model pentru care aș opta este de la Acer și este un Laptop Gaming Acer Aspire 7 A715-41G cu procesor AMD Ryzen 5 3550H. Prețul inițial al acestui laptop era de 4299,99 lei, fiind redus la 2799,99 lei. Dacă aplici reducerea de 500 lei vei putea achiziționa produsul pentru suma de doar 2299,99 lei. Pomană curată! Indiferent de opțiunea ta, aceste modele de laptopuri sunt de la producători de încredere, deci te poți baza pe fiabilitatea produselor, fără doar și poate.

Rabla pentru Electrocasnice: Televizoare

Mergem mai departe la ultima categorie de produse care este cuprinsă în etapa 2 a programului „Rabla pentru Electrocasnice”: televizoarele. Această categorie dă bătăi de cap clienților. Iar asta pentru că avem acea restricție a produselor care sunt încadrate în noile clase energetice F și G. Practic, doar produsele cu clasă energetică E sau mai bună pot participa în programul rabla pentru electrocasnice.

Dar nu doar restricția la clasa energetică constituie un impediment. Valoarea voucherului de 400 lei este destul de mica dacă aplicăm anumite filtre. Spre exemplu, dacă vrem ca televizorul nostru să fie smart și să aibă rezoluție 4K, atunci opțiunile noastre sunt destul de limitate. Asta și pentru că diagonala unui televizor determină diferența de preț, care poate fi și de ordinul miilor de lei.

Astfel am decis ca pentru acest segment să mergem pe cea mai vândută și căutată diagonală, dar și cea mai potrivită pentru orice spațiu. Vorbim, desigur, de diagonala de 55 inch, adică 139 cm. Desigur, este dificil să găsești foarte multe modele la diagonala fixă de 139cm, așa că vom merge pe intervalul de 126 – 152 cm. În acest sens, televizoarele trebuie să fie musai smart, să aibă diagonala între 126cm și 152 cm și să fie 4K.

În intervalul de preț 1500 – 2000 lei avem 4 opțiuni, dar doar două dintre ele sunt demne de luat în considerare. Ambele au același preț, de 1999,99 lei. Este vorba despre JVC LT-58VA8000 și Horizon 58HL7590U. Ambele au diagonala de 146 cm, beneficiază de HDR10, sunt 4K și se încadrează în noua clasă elergetică E.

Intervalul de preț 3000 – 4000 lei este mai ofertant

În intervalul de preț 2000 – 3000 lei avem Televizorul LED Smart HORIZON la un preț de 2349,99 lei. Spre deosebire de modelul de 1999,99 lei, rata de împrospătare este de 200Hz, spre deosebire de 50Hz. În plus, observăm și alte diferențe la nivel de porturi și alte specificații. Din păcate, oferta nu este atât de bogată pe acest interval de preț.

Nici intervalul de preț 3000 – 4000 lei nu este foarte ofertant. Avem trei modele: Un Toshiba, un Sony și un Samsung. Prețurile sunt apropiate pentru modelele Samsung și Sony, cel mai ieftin fiind modelul Toshiba, care are și cea mai mare diagonală dintre cele 3. Capitolele la care câștigă celelalte două sunt clasa energetică și funcționalitățile. Samsung oferă mirroring atât pentru Android, cât și pentru iOS, are tehnologie HDR10+ și oferă conectivitate NFC, pe lângă Wi-Fi și Bluetooth. Dacă ar fi să optez pentru unul dintre acestea, personal aș opta pentru Samsung. La prețul de 3689 lei cu reducerea de 400 lei, prețul de 3289 lei este unul decent, chiar dacă are diagonală de doar 50 de inch.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version