Home Servicii Satya Nadella este numit în funcția de președinte Microsoft

Satya Nadella este numit în funcția de președinte Microsoft

0

Satya Nadella este numit în funcția de președinte Microsoft. Este doua persoană din istoria companiei care deține ambele roluri de conducere după Bill Gates.

Satya Nadella este numit în funcția de președinte Microsoft

Comitetul Microsoft l-a numit pe președinte al consiliului de administrație pe Satya Nadella. Astfel, devine a doua persoană care deține funcția de CEO și funcția de președinte al consiliului, după Bill Gates.

Schimbarea este cea mai recentă recunoaștere a rolului pe care Nadella l-a jucat în revitalizarea gigantului de tehnologie. În timpul mandatului său de șapte ani ca CEO, Microsoft a asistat la o creștere bruscă a diviziunilor sale. Creșterile au fost înregistrate în diviziunile de cloud computing, productivitate și jocuri Azure.

Nadella a supravegheat, de asemenea, mai multe achiziții de succes, inclusiv Minecraft, LinkedIn, GitHub și ZeniMax. Astăzi, Microsoft este a doua cea mai valoroasă companie din lume după Apple, cu o valoare de piață de peste 1,9 trilioane de dolari.

„În acest rol, Nadella va conduce lucrările de stabilire a agendei consiliului de administrație, valorificând înțelegerea sa profundă a afacerii pentru a ridica oportunitățile strategice potrivite și pentru a identifica riscurile cheie și abordările de atenuare pentru revizuire de către consiliu”, a spus Microsoft în anunțul său.

Ca parte a schimbării, fostul președinte John W. Thompson va reveni la rolul său de director independent principal. Decizia vine la un an după ce Gates a renunțat la postul său în consiliul de administrație al Microsoft. Cu toate acestea, Bill Gates rămâne consilier pentru Nadella.

Potrivit Financial Times, consiliul de administrație al companiei vede schimbarea ca o extindere naturală a conducerii Nadella. Se pare că decizia a fost discutată informal de la sfârșitul anului trecut.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version