Home Divertisment Evoluţie Xiaomi poate cenzura propriile smartphone-uri de la distanță

Xiaomi poate cenzura propriile smartphone-uri de la distanță

0

Xiaomi poate cenzura propriile smartphone-uri de la distanță. Un raport de securitate arată că Xiaomi poate cenzura telefoanele remote.

Xiaomi poate cenzura propriile smartphone-uri de la distanță

Aceste acuzații vin direct de la Ministerul Apărării din Lituania, care a sfătuit utilizatorii dispozitivelor companiei să scape de ele.

Știrea vine prin intermediul Reuters. Raportul lituanian a constatat că Xiaomi Mi 10T primește o listă de actualizare a cuvintelor cheie blocate de la producător. Deși lista nu a fost activată în Europa, cercetătorii susțin că Xiaomi are capacitatea tehnică de a cenzura acești termeni după bunul plac.

La lansarea studiului, pe listă erau 449 de cuvinte cheie, toate cu caractere chinezești. Acestea includeau termeni precum „Free Tibet ” și „independența Taiwan-ului”.

Dr. Tautvydas Bakšys, unul dintre cercetători, a spus că, deși „funcția de filtrare a conținutului a fost dezactivată pe telefoanele Xiaomi vândute în Lituania”, aceasta ar putea fi activată „de la distanță în orice minut, fără știrea utilizatorului”.

La introducerea raportului, Margiris Abukevičius, Viceministrul Apărării Naționale, a spus că recomandarea lor este ca utilizatorii să evite cumpărarea oricărui telefon chinezesc și „să scăpați de cele deja cumpărate cât mai repede posibil”.

Ca răspuns la această știre, Xiaomi spune: „Dispozitivele Xiaomi nu cenzurează comunicările către sau de la utilizatorii săi. Xiaomi nu a restricționat și nu va bloca niciodată și nu va bloca niciun comportament personal al utilizatorilor de smartphone-uri, cum ar fi căutarea, apelarea, navigarea pe web sau utilizarea software-ului de comunicații de la terți. Xiaomi respectă și protejează pe deplin drepturile legale ale tuturor utilizatorilor. Xiaomi respectă Regulamentul general de protecție a datelor (GDPR) al Uniunii Europene. „

Compania neagă acuzațiile, dar nu a negat aceste competențe

Acest tip de cenzură nu este nou. China are o lungă istorie de limitare a libertăților personale.

Este cel mai probabil ca aceste cuvintele cheie găsite în Xiaomi Mi 10T să fie folosite numai în China. Însă, descoperiri precum aceasta evidențiază cât de ușor ar fi ca tehnologia să se transforme într-un instrument de spionaj și control. Aceleași temeri au determinat guvernele din Marea Britanie și SUA să interzică utilizarea anumitor echipamente Huawei.

Acesta ar putea fi și motivul pentru care Abukevičius i-a sfătuit pe oameni să evite toate telefoanele chinezești, în ciuda lipsei de dovezi care să condamne fiecare producător din țară.

De asemenea, ar trebui să fim conștienți de faptul că doar un singur telefon Xiaomi a fost testat în acest proces.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version