Home PC Laptopuri Apple a vândut un număr record de MacBook-uri

Apple a vândut un număr record de MacBook-uri

0
Apple a vândut un număr record de MacBook-uri

Apple a vândut un număr record de MacBook-uri în trimestrul anterior, potrivit Stategy Analytics. În tot acest timp, Chromebook-urile au înregistrat o scădere pentru prima oară de la debutul pandemiei.

Apple a început să se redreseze pe parte de vânzări în trimestrul care tocmai s-a încheiat. Asta datorită reducerilor de preț aplicate modelului MacBook Air, potrivit firmei de cercetare Strategy Analytics.

Compania a înregistrat vânzări record de 6,5 milioane de unități MacBook în al treilea trimestru al anului 2021. Este o creștere cu 10% comparativ cu anul trecut. În tot acest timp, vânzările Chromebook au mers pe o pandă descendentă. Este pentru prima dată, de la începutul pandemiei, când vânzările Chromebook scad simțitor.

Vânzările laptopurilor, în general, au crescut cu 8%, comparativ cu anul trecut, la 66,8 milioane de unități. Creștere este atribuită, în special, vânzărilor stimulate în sectorul comercial și educațional. Acest lucru a fost favorizat de numărul mare al reducerilor pentru produsele premium cum ar fi MacBook Air și laptopurilor de gaming.

Apple a vândut un număr record de MacBook-uri

Vânzările puteau fi și mai mari, dacă nu s-ar fi declanșat criza componentelor și a costului sporit de producție care au dus la întârzieri. Lenovo se află pe primul loc la vânzări pentru al patrulea trimestru consecutiv. Compania a livrat 15,3 milioane de unități. HP, Dell, Apple și Asus se plasează pe următoarele locuri.

Vânzările dispozitivelor Chromebook și al tabletelor nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, porivit IDC. Vânzările Chromebook au scăzut cu 29,8 procente, de la an la an, până la 6,5 milioane de unități. Asta din caua saturației de pe sectorul de învățământ. Și pe acest segment, Lenovo a ieșit pe primul loc, cu cele mai multe unități Chromebook vândute. După Lenovo au urmat Acer, Dell, HP și Samsung.

Vânzările de tablete au scăzut, la 9,4%, înregistrând 42,3 milioane de unități, din cauza ofertei limitate. Excepția acestui trend a fost chiar Apple, care a înregistrat creștere de 4,6% comparativ cu anul trecut. Astfel, Apple a vândut 14,7 milioane de unități. Apple a dominat această categorie, urmată de Samsung, care a vândut 7,5 milioane de tablete. Următoarele au fost Amazon, Lenovo și Huawei.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version