Home Lifestyle Dezumidificator Turbionaire SENSO 25 – Îți ești dator cu sănătatea

Dezumidificator Turbionaire SENSO 25 – Îți ești dator cu sănătatea

0

Dacă nu ai un dezumidificator în casă, cumpără-ți acum! Sunt puține produsele de tehnologie de care nu m-aș mai despărți vreodată. De anul trecut, dezumidificatorul a devenit unul dintre ele, pe lângă mașina de spălat cu uscător, blenderul, smartwatch-ul, smartphone-ul, laptopul, etc. De ce țin neapărat să vă vorbesc despre importanța dezumidificatorului? Pentru că, trăim cu doi dintre inamicii sănătății în casă și nici nu ne dăm seama cât de mult rău ne facem.

Mucegaiul și fungii sunt unele dintre cele mai mari pericole la care ne expunem singuri, chiar în propria locuință sau la birou. Aceste două amenințări pentru sănătate afectează atât sistemul respirator, cât și buna funcționare a tractului digestiv.

E posibil ca mulți dintre voi să spuneți: Eu n-am probleme cu mucegaiul și fungii! Nu am mucegai pe pereți acasă și nici vreo ciupercă. Atunci, o să vă întreb așa: când ai măsurat nivelul de umiditate din casă ultima dată? Obișnuiești să usuci hainele în casă? Ferestrele transpiră pe timpul nopții sau chiar a zilei, chiar dacă ai o temperatură optimă în casă? Când ai verificat ultima dată mobilierul așezat pe pereții exteriori ai casei? Nu în ultimul rând, când ți-ai făcut ultima dată o investigație medicală, o scanare galvanică Zyto sau o scanare cu biorezonanță, să afli la ce tip de mucegai și fungi ești expus și cum îți afectează sănătatea?

Prima dată când am aflat că sunt expusă la mucegai și fungi, deși eram ferm convinsă că nu există așa ceva în mediul în care îmi petrec timpul, a fost acum peste 2 ani de zile. Simptomele pe care le aveam în corp erau: gastrită, hernie hiatală, sindrom de colon iritabil, candida albicans activă, paraziți intestinali, constipație cu diaree alternate, răceli foarte des, mâncărimi de ochi, nas înfundat, acnee, piele foarte uscată, micoza unghiei. Probabil vă veți întreba ce legătură au toate astea cu mucegaiul și fungii de pe pereți sau din pereți ori mobilier?

Particulele de mucegai și fungi sunt în strânsă legătură cu Candida Albicans

Candida Albicans este o ciupercă parazitară, care trăiește și se dezvoltă atât în tractul digestiv, cât și în aparatul reproducător, vezică urinară sau pe piele. Aceasta este prezentă la fiecare om, fără excepție, începând cu sugarii până la vârstnici. În unele situații, poate da simptome mai grave, în altele simptomele sunt ușoare, fără dificultate în a trăi cu ele zi de zi.

Spre exemplu, poți avea Candida Albicans activă și să experimentezi cistită (răceală a vezicii urinare) sau poți avea Candida Albicans activă și limba albă, foarte încărcată, mătreață și acnee. Lista nu se oprește aici, am dat câteva exemple, doar să înțelegeți cât de important este să nu hrăniți și mai mult Candida.

Această ciupercă parazitară se hrănește în special cu zahăr și cu bacterii dintr-un microbiom destabilizat. Ca microbiomul să fie afectat, ceva trebuie să se întâmple în tractul digestiv, respirator și în alimentația pe care o ai. Însă, în acest moment simt să mă opresc doar asupra aparatului respirator și a particulelor de mucegai și fungi pe care le inspirăm zi de zi, în cantități mai mari sau mai mici și ne îmbolnăvesc, fără excepție.

În toamna anului trecut, am închis unul dintre balcoane, pentru a obține mai mult spațiu

Am optat pentru ferestre foarte mari, să pătrundă cât mai multă lumină în casă. Lucrarea a fost realizată într-o perioadă de aproximativ o lună jumătate. Am zis să dăm suficient timp materialelor să se usuce, tocmai să nu experimentăm umiditate, care să ne pună sănătatea în pericol. Cu toate astea, să faci materialul pentru pereți, ai nevoie de apă. Iar pentru 3 pereți cât am avut noi de încărcat, au fost folosiți vreo 40 – 50 de litri de apă, poate chiar mai mult.

Ei bine, unde se duce această apă când se duce? Bineînțeles în aerul pe care îl inspirăm în fiecare zi. Ce se întâmplă când apa aceasta nu se evaporă și pereții nu se pot usca? Ați ghicit, apar mucegaiul și fungii. Iar asta se întâmplă într-o perioadă de timp mai scurtă decât v-ați putea imagina.

Cât a fost cald afară și am stat cu ferestrele deschise, a fost bine. Cum au venit frigul și temperaturile de sub 10 grade, am mai aerisit doar dimineața și seara câte 10 minute. Ce credeți că s-a întâmplat? Au început să transpire ferestrele în toată casa.

În dormitorul în care dormim, ferestrele transpirau uneori și complet peste noapte. În living, pentru că temperatura e ușor mai scăzută și nu stă nimeni, transpirau cam de o palmă. În celălalt dormitor, transpirau cam de 2 palme, că era mai cald. Concluzia este că, în permanență era un nivel de umiditate care, așa cum era de așteptat, încurajau îmbolnăvirea.

Am decis să cumpărăm un dezumidificator Turbionaire SENSO 25

Prietenii noștri foloseau o versiune Turbionaire SENSO 12SG pentru balcon și dormitor, de când au devenit părinți. Am văzut beneficiile clare ale utilizării unui dezumidificator în locuință și am decis să ne cumpărăm și noi. Însă, pentru că la noi umiditatea s-a extins în fiecare cameră, am optat pentru o versiune care să acopere 60 de metri pătrați. Și bine am făcut. Asta pentru că, rezervorul de colectare a apei la dezumidificatorul Turbionaire SENSO 25 este de 4 litri.

Apa pe care o colectăm o putem folosi la flori sau o aruncăm pur și simplu în toaletă. Cert este că, la 12 ore, de fiecare dată colectăm 4 litri de apă, adică în 24 de ore ajungem să strângem 8 litri de apă. În primele săptămâni de la instalarea dezumidificatorului, colectam 8 litri în 12 ore. Nivelul de umiditate era de 86 – 90%, iar în prezent a ajuns la 55% și se menține.

Despre dezumidificatorul Turbionaire SENSO 25

Are un design frumos, ușor de integrat în orice locuință. Se deplasează pe roți, așa că este foarte simplu să îl muți de colo-colo, dacă vrei să colectezi apă dintr-un loc anume în mod special. Panoul de control prezintă comezi tactile. De aici poți seta umiditatea dorită. De asemenea, poți seta modul AUTO continuu, poți bloca tastatura pentru că este ”Child Lock”, ești anunțat prin LED când rezervorul este plin, poți seta mod de noapte ”SLEEP”, poți seta una dintre cele 2 viteze sau poți seta un timer prin WiFi.

Dezumidificator Turbionaire SENSO 25

Dezumidificatorul are rezervor de 4 litri, acoperă o suprafață de 180 de metri pătrați pe oră și poate fi inclusiv conectat la Google Home, să îl controlezi cu ajutorul Alexa, de la distanță. Așa cum spuneam și la început, este un dispozitiv de tehnologie pe care TREBUIE să îl ai în casă. Desigur, dacă nu ai o suprafață foarte mare de acoperit, există dezumidificatoare mai mici, cu o capacitate de 2 litri, cum au și prietenii noștri.

O investiție de aproximativ 500 – 1000 lei într-un dezumidificator pe care îl poți folosi 3 ani cu garanție și mulți ani peste dacă este utilizat cu responsabilitate, te poate ajuta să scutești bugete considerabile pe care le dai pentru tratamente medicale. Numai un control medical costă cel mai puțin 150 lei în ziua de azi. Dacă adăugăm medicamentele prescrise pentru o singură afecțiune, deja putem spune că am ajuns la bugetul pentru un dezumidificator de mici dimensiuni.

Nu mai usca haine în casă, dacă nu ai un dezumidificator

Foarte multe persoane aleg, poate pentru că sunt constrânși de împrejurări, să usuce haine în casă. În foarte multe cazuri, aceste persoane nu aleg să aerisească corespunzător încărperile în care usucă haine, ba mai mult, poate chiar că dorm în respectiva încăpere. Dragilor, dacă și voi faceți acest lucru, cumpărați-vă un dezumidificator.

Să dormi într-un mediu cu o umiditate de peste 85 – 90% este calea sigură către îmbolnăvire. Fii sigur că inspiri particule de mucegai și ciuperci în cantități alarmante, care pe termen lung îți pun sănătatea în pericol. Vei rămâne suprins de cantitatea de apă pe care o poate colecta dezumidificatorul dintr-o încăpere în care pui la uscat o singură haină, darămite când pui zeci de haine.

Întrebați-vă în acest moment: unde se duce acea apă, atunci când nu este colectată de dezumidificator. Ei bine, pe de o parte va intra în pereți, pe de altă parte va rămâne în aerul pe care îl respirăm. Când pereții sunt umpluți de apă până la refuz, pasul următor este să se formeze mucegaiul și fungii. Și oare câtă lume este expusă pe termen lung la aceste pericole și nici nu își seama pentru că nu a avut conștientizarea cantității de apă.

Noi am rămas extrem de uimiți de faptul că în primele 12 ore de la instalarea dezumidificatorului deja am aruncat 2 rezervoare cu apă. A fost un lucru la care nu ne-am așteptat o secundă. Da, ne gândeam că vom colecta un rezervor la câteva zile, însă nicidecum 2 rezervoare de la prânz până când ne băgăm la somn.

Sper ca acest material să vă dea de gândit și să vă ajute să aveți parte de conștientizarea că sănătatea este o alegere. Poți alege să te expui în continuare la umiditate, mucegai și fungi sau poți să îți faci un cadou frumos care să te protejeze chiar de săptămâna aceasta. Pentru mine, dezumidificatorul a intrat de anul acesta pe lista de cadouri pe care le pot face celor dragi.

Dacă folosiți deja un dezumidificator, sunt interesată de cantitatea de apă pe care o colectează zilnic, dar mai ales care este nivelul de umiditate din locuință în acest moment. Noi am reglat un nivel de umiditate de 55% și ne simțim foarte bine așa, la o temperatură de 22 – 23 de grade.

Vă aștept în comentarii cu întrebări și feedback, iar dacă aveți recomandări și de alte dezumidificatoare, lăsați-le celor interesați, să le dăm o mână de ajutor.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version