Home PC Periferice BenQ lansează noua gamă de monitoare Eye-care

BenQ lansează noua gamă de monitoare Eye-care

0

Acestea dispun de tehnologia Flicker-Free și oferă un grad ridicat de confort și o vizualizare plăcută, crescând astfel productivitatea utilizatorilor. De aceleași beneficii se pot bucura și utilizatorii de notebook-uri care aleg monitoarele BenQ Eye-Care ca și extensie. De asemenea, noile monitoare din gama Eye-Care dispun de modul de redare Eyegonomic, care înglobează setările pentru modul de citire Senseye®, dar și senzorul de protecție a vederii, alături de cablul digital pentru cea mai bună performanță (HDMI sau DVI).

BL2411PT_Flicker Free

Oamenii se confruntă cu disconfortul ocular și psihic după o zi lungă de muncă în fața unui monitor, iar BenQ și-a asumat misiunea de a crea o experiență vizuală mai bună și mai sănătoasă, bazându-se pe faptul că un monitor bun este important nu doar pentru utilizatorii de computere desktop, cât și pentru cei ai notebook-urilor”, spune Peter Chen General Manager al BenQ Technology Product Center.

Flicker-ul sau efectul de tremurare apare atunci când panelul LED ajustează gradul de luminozitate. Un monitor normal poate avea o pâlpâire luminoasă foarte rapidă, de până la 200Hz/secundă atunci când se reduce gradul de luminozitate a monitorului. Când se întâmplă acest lucru, ochiul uman, sensibil la cele mai mici semnale luminoase încearcă să se adapteze la pâlpâirile monitorului. Acest fapt conduce la tensiunea ochiului, oboseală și chiar migrene. Noile monitoare BenQ Flicker-Free dispun de un circuit de control al iluminării din spate care anulează această pâlpâire, îmbunătățind experiența vizuală și reducând oboseala ochilor după folosirea îndelungată a computerelor (desktop sau notebook). Folosirea unui monitor Flicker-Free oferă o mai bună imagine vizuală și o experiență mai confortabilă.

 

Modul de citire Senseye®, disponibil pe noua serie de monitoare BenQ Eye-Care redă experiența citirii reale a cărților, prin ajustarea temperaturii cromatice a monitoarelor și a luminozității, dar și a raportului de contrast și a adâncimii de câmp, simulând hârtia. Senzorul automat Eye-Protect detectează nivelurile de lumină ambientală și ajustează automat luminozitatea monitorului pe durata zilei, optimizând astfel claritatea și confortul vizual. Funcția Smart Reminder amintește discret utilizatorilor când să facă o pauză de odihnă pentru privire. Aceste pauze nu mențin doar sănătatea ochilor, dar cresc și gradul de productivitate. Ecranul Anti-Reflex oferă un confort sporit de vizionare prin eliminarea reflexiilor obositoare.

Noua gamă de monitoare BenQ Eye-Care care conţin panel-uri Flicker-Free include modelele din seriile BL, GL, GW, RL și XL.

Aflați cumputeți testa nivelul de flicker al monitorului din filmul următor:

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version