Home PC Periferice Surefire Buzzard Claw Review

Surefire Buzzard Claw Review

0
Surefire Buzzard Claw Review

Pentru cine nu știe, Buzzard este o pasăre, iar în limba română este „șorecarul comun”. Practic, nu avem de-a face cu un maus, ci cu „gheara unui șorecar comun”. Props pentru producător pentru denumirea produsului. Sincer, nu m-aș fi gândit la asemenea nume. Când aud buzzard, singurul lucru care îmi vine în minte sunt mobii din World of Warcraft, din starting zone a rasei taureni, unde trebuia să omori o mulțime pentru a preda un quest.

Dacă am putea face o paralelă între denumire și ceea ce oferă acest mous, putem spune că numele este ales corect. Pentru că este un mous destul de comun. Asta în ideea în care avem 6 butoane programabile, iluminare RGB, DPI ajustabil și software pentru configurarea iluminării și a butoanelor.

Este o gheară pe care o mai regăsim și la alte păsări, ceea ce nu este deloc ciudat pentru că, la urma urmei, toate păsările au gheare, nu? Dar cu ce se deosebește acest mouse de alții în piață?

Surefire Buzzard Claw Overview

După cum spuneam, mouse-ul oferă 13 moduri de iluminare RGB, care poate fi ajustată prin intermediul software-ului, care este disponibil doar pentru sistemul de operare Windows. Nu că utilizatorii MacBook se înghesuie să cumpere mouși cu luminițe.

Tot din programul denumit „Surefire Buzzard Claw” pot fi programate cele 6 butoane, după preferința fiecăruia. Personal, de când am butoanele laterale, acțiunea copy/paste nu mai este de mult timp un chin. La fel și comutarea între cut tool și move tool în Premire, Photoshop și altele. Aceste butoane chiar ajută enorm la scurtarea timpului.

Interfața programului este destul de simplă. Poți salva până la 4 profile separate. Ai opțiunea de import, export și resetare a configurației. Aplicația este împărțită în 4 secțiuni: butoane, macro, DPI și LED. Secțiunea de butoane permite configurarea celor 6 butoane programabile. Implicit nu ai foarte multe opțiuni pentru comenzi, dar există opțiunea de a asigna un macro, pe care l-ai creat în secțiunea de macro-uri.

În tabul de macro ai posibilitatea de a crea un macro, iar după ce l-ai creat, înregistrezi comenzile care vrei să fie cuprinse în acel macro. Ai posibilitatea ca acel macro să fie executat până în momentul în care butonul este eliberat, fie până în momentul în care butonul este apăsat din nou, fie poți specifica un număr de cicluri pentru repetarea acelui macro. De asemenea poți insera și un eveniment.

Din secțiunea DPI, poți ajusta sensibilitatea, viteza de scroll, viteza click-ului dublu, dar și polling rate-ul. Controlul DPI are desemnat câte o culoare pentru fiecare treaptă selectată. Astfel,  atunci când schimbi valoarea la 800, culoarea iluminării RGB se va schimba în galben, pentru câteva secunde, să indice treapta selectată.

Pentru cei care lucrează cu două monitoare, iar ajustarea DPI este necesară, Buzzard Claw oferă trepte la 800, 1600, 2400, 3200, 4800 și 7200. Practic, nu există suprafață pe care să nu o poată acoperi. Rata de interogare este reglabilă, de până la 1000 Hz. Acesta garantează o reactivitate excepțională pentru a fi setat la nivelul optim pentru orice joc și orice computer.

Secțiunea de iluminare RGB este extrem de simplă și oferă acces la cele 13 moduri de iluminare. Suplimentar poți alege viteza ciclului de iluminare, dacă să fie simetrică mișcarea, în sensul acelor de ceasornic sau invers acelor de ceasornic.

Cu ce se deosebește Surefire Buzzard Claw?

După mai bine de 3 săptămâni de utilizare, pot spune că mouse-ul și-a păstrat aceeași senzație și transmite un „feeling” de construcție robustă. Nu este ușor, iar atunci când îl strângi în mână, în afară de butoane, nu scârțâie din toate încheieturile.

Apreciez marginile texturizate, care nu sunt nici foarte accentuate, dar nici foarte modeste. Spre deosebire de marginile texturizate ale altor modele, care sunt realizate dintr-un material cauciucat, acestea nu se vor toci în timp.

Este un mouse destul de accesibil, iar la un preț de doar 75 de lei, este o variant foarte bună pentru persoanele care vor un mouse de gaming, într-un buget limitat.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version